12 τρόποι για να δουλέψεις εξυπνότερα και όχι σκληρότερα

Όλα ξεκινάνε από το πρωί. 

Το ζήτημα δεν είναι να παραδώσεις το πνεύμα σου στη δουλειά, αλλά να δουλεύεις πιο στοχευμένα. Και σε αυτό μπορούμε να σε βοηθήσουμε εμείς, δηλαδή να σου δώσουμε μερικές συμβουλές για μπορέσεις να κάνεις την εργασιακή σου ζωή πιο εύκολη. Κοινώς δεν θέλει κόπο, αλλά θέλει τρόπο.

1. Φτιάξε μια πρωινή ρουτίνα

Προετοιμάσου κατάλληλα από την αρχή της ημέρας σου και δημιούργησε μια πρωινή ρουτίνα για να ξεκινήσεις δυναμικά. Ο διαλογισμός μπορεί να είναι μια εξαιρετική πρακτική για να ξεκινήσεις το πρωινό σου, επειδή μπορεί να αυξήσει τη συγκέντρωση, να βελτιώσει τη διάθεσή σου και να μειώσει το στρες και το άγχος που μπορεί να αισθάνεσαι.

2. Λίστα υποχρεώσεων

Προσπάθησε να εστιάσεις σε τρεις έως πέντε σημαντικές και απαιτητικές εργασίες κάθε μέρα. Εστίασε στις πιο βασικές υποχρεώσεις που έχεις να κάνεις μέσα στην ημέρα και κάνε μία κάθε φορά προτού προχωρήσεις σε λιγότερο σημαντικές εργασίες για να δώσεις το σωστό βάρος σε ό,τι κάνεις και έτσι δεν θα  «χάνεσαι». 

Πώς ένα δυνατό στιλ θα σε κάνει επιτυχημένο στη δουλειά σου

3. Κλείσε την ημέρα σου σωστά

Ξεκίνησε κάνοντας μια λίστα με τα τρία από τα πέντε βασικά πράγματα που θέλεις να κάνεις την επόμενη μέρα. Όταν τελειώσεις, καθάρισε το γραφείο σου και βάλε μακριά τυχόν αντικείμενα που δεν είναι στη θέση τους.

4. Μέτρησε τα αποτελέσματά σου

Κράτησε μια συνεχή λίστα με όλα όσα καταφέρνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις κίνητρο. Η λίστα διευκολύνει τον εορτασμό των επιτευγμάτων σου και τον καλύτερο προγραμματισμό του χρόνου σου. 

5. Ενίσχυσε τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες

Μπορείς να ξεκινήσεις δουλεύοντας τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες. Για παράδειγμα, όταν γράφεις ένα e-mail σε έναν συνάδελφο, προσπάθησε να είναι σύντομο και απλό.

6. Κάνε τις συναντήσεις σου παραγωγικές

Το να έχεις τα βασικά σημεία για το τι θέλεις να συζητήσεις κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης είναι πολύ σημαντικό. Προσπάθησε να διατηρήσεις ένα meeting όσο το δυνατόν πιο σύντομο και παραγωγικό γίνεται για να μην είναι κουραστικό, αλλά να είναι αποτελεσματικό.

 

 

7. Εστίασε σε μια εργασία τη φορά

Η εναλλαγή από τη μια εργασία στην άλλη χωρίς να ολοκληρώσεις την πρώτη μπορεί να είναι μην αναποτελεσματική επειδή ο εγκέφαλός σου μπορεί να χρειαστεί χρόνο για να αλλάξει την εστίασή του. Μπορείς να το αποφύγεις αυτό,  εστιάζοντας όλη την προσοχή σου σε μια εργασία μέχρι να ολοκληρωθεί ή να φτάσεις σε ένα καλό σημείο.

8. Βάλε σύντομες προθεσμίες

Ο καθορισμός προθεσμιών για κάτι που θέλεις να πετύχεις μπορεί να σε βοηθήσει να εστιάσεις και να στοχεύεις πιο σωστά. Αυτό μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητά σου και να είσαι πιο παραγωγικός.

9. Εξασκήσου σε τεχνικές διαχείρισης άγχους

Εξέτασε το ενδεχόμενο να εξασκηθείς σε τεχνικές διαχείρισης του άγχους, όπως το διάβασμα, τον διαλογισμό, το να ακούς μουσικής ή να κάνεις γιόγκα. Αυτές οι στρατηγικές μπορούν να μειώσουν το άγχος και να επηρεάσουν τη σωματική, συναισθηματική και ψυχική σου υγεία.

10. Χρησιμοποιήστε εργαλεία παραγωγικότητας

Πολλά προγράμματα ή εφαρμογές μπορούν να σε βοηθήσουν να αυτοματοποιήσεις τις εργασίες σου. Πρώτον, μπορείς να επωφεληθείς από την αυξημένη παραγωγικότητα και έτσι να ολοκληρώσεις πιο αποτελεσματικά τις εργασίες σου. Δεύτερον, αφήνοντας ένα πρόγραμμα να παρακολουθεί αυτά τα δεδομένα για εσένα εξοικονομείς χρόνο από το να το κάνεις μόνος σου, κάτι που μπορεί να σου επιτρέψει να εστιάζεις και σε άλλες εργασίες.

Είναι πάντα σημαντικό να θυμάσαι από πού ξεκίνησες

11. Ομαδοποίησε παρόμοιες εργασίες

Εάν έχεις πολλά καθήκοντα που εξαρτώνται το ένα από το άλλο, το να τις κάνεις διαδοχικά μπορεί να σε βοηθήσει να είσαι πιο παραγωγικός. Αυτό επιτρέπει στον εγκέφαλό σου να παραμείνει συγκεντρωμένος σε αυτήν την πτυχή του έργου, κάτι που μπορεί να σε κάνει να παραμείνεις στη σωστή νοοτροπία για να κάνεις αυτές τις εργασίες.

12 . Πες «όχι» πιο συχνά

Η κατανόηση των προτεραιοτήτων σου και ο καλύτερος τρόπος για να τις ολοκληρώσεις μπορεί να σε βοηθήσει να θέσεις όρια και να σου επιτρέψει να εστιάσεις περισσότερο σε αυτές. Για να διατηρήσεις μια θετική σχέση με τους συναδέλφους σου, μπορείς να τους εξηγήσεις γιατί δεν μπορείς να βοηθήσεις στη συγκεκριμένη στιγμή.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved