Πέντε πράγματα που κάθε νέος επιχειρηματίας πρέπει να γνωρίζει

Οι αυτοκρατορίες δεν χτίστηκαν σε μια μέρα. Για να καταλήξεις καλά, πρέπει να ξεκινήσεις σωστά.

Καθώς η Generation Z αρχίζει να ασχολείται ενεργά με την επιχειρηματικότητα, μπορεί να καταλήξουν στους μεγάλους ηγέτες της σημερινής αγοράς - ενδεχομένως να αποδειχτούν και ακόμη πιο επιχειρηματικοί από τους προκατόχους τους. Μεγάλωσαν περιτριγυρισμένοι με τα social media και τον κόσμο στις τσέπες τους. Συνδέονται με τους συνομηλίκους τους μέσω εφαρμογών όπως το LinkedInκαι το Instagram. Πολλοί νέοι σήμερα δεν θα αναγνώριζαν μια ζωή χωρίς ψηφιακή σύνδεση, αλλά τα οφέλη μπορούν να εκτοξεύσουν μια νέα επιχείρηση. Δεν αρκούν όμως μόνο αυτά.

Ιδού όλα όσα πρέπει να έχει στο νου του ένας νέος επιχειρηματίας.

 

Το κεφάλαιο είναι αναγκαίο

Εάν έχεις επιχειρηματική ιδέα αλλά μόλις έχεις τελειώσει τις σπουδές, θα γνωρίζεις ήδη το βασικό. Δεν υπάρχει επιχείρηση χωρίς κεφάλαιο. Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι το χρειάζεσαι όχι μόνο για να δημιουργήσεις μια επιχείρηση αλλά και για να επιβιώσεις και εσύ ο ίδιος. Είτε καταφύγεις σε δάνειο είτε σε κεφάλαιο που βασίζεται σε οικονομίες, πρέπει να γνωρίζεις τι έχεις κατοχή σου και τι χρειάζεσαι περαιτέρω πριν περάσεις σε μια σοβαρή επιχειρηματική απόφαση.

Κάθε νέα επιχειρηματική ιδέα απαιτεί χρήματα και μπορεί να χρειαστούν χρόνια πριν η εταιρεία σας αρχίσει να αποφέρει έσοδα. Θα πρέπει να προσπαθήσεις να ξεκινήσεις την οικοδόμηση της εταιρείας σου και να πορευτείς με το εν λόγω κεφάλαιο χωρίς να ξεφεύγεις. Τουλάχιστον μέχρι η ιδέα σου να αποφέρει καρπούς.

 

roman2

 

Η επιχείρηση είναι ένα διαρκές μάθημα

Η εκπαίδευση είναι μια μόνιμη διαδικασία και θα πρέπει να βρίσκεις χρόνο για να μαθαίνεις κάτι νέο κάθε εβδομάδα. Η ανάγνωση ενός βιβλίου, η παρακολούθηση μιας ομιλίας ή ημερίδας και η συμμετοχή σε ευκαιρίες δικτύωσης, θα κρατήσουν τα μάτια σου ανοιχτά και τα αυτιά σου συντονισμένα σε πολύτιμες γνώσεις.

Εάν θέλετε να είσαι επιτυχημένος για όλη τη διάρκεια της ζωής σου, πρέπει να είσαι πάντα πρόθυμος να ακούσεις, να μάθεις από τους άλλους, να διαβάσεις βιβλία και να διευρύνεις τη βάση των γνώσεών σου. Η δημιουργία μιας εταιρείας σημαίνει ότι πρέπει να είσαι ανοιχτός  στη μάθηση, ώστε να κατανοήσεις καλύτερα τις ανάγκες και τις προοπτικές των πελατών σου.

Να γνωρίσεις την αγορά που θες να ασχοληθείς

Η αποτυχία κατανόησης της αγοράς είναι ένας από τους κύριους λόγους αποτυχίας των νέων επιχειρήσεων. Εάν θέλεις να έχεις οποιαδήποτε πιθανότητα επιτυχίας, πρέπει να προσδιορίσεις διεξοδικά την αγορά-στόχο και να κατανοήσεις τις ανάγκες της πριν ξεκινήσεις καν την επιχείρησή σου.

Η κατανόηση της αγοράς θα σε βοηθήσει να προσδιορίσεις κρίσιμα χαρακτηριστικά όπως σημεία τιμών και σχέδιο μάρκετινγκ που απευθύνονται στο κοινό-στόχο σου. Θα κατανοήσεις επίσης την ανάγκη της αγοράς για την ιδέα σου - εάν αυτή η ανάγκη υπάρχει. Όσο καλύτερα κατανοήσεις την αγορά και τους στόχους σου, τόσο πιο εύκολο θα είναι να αποφύγεις δαπανηρές αστοχίες.

 

 

Ετοιμάσου να κάνεις θυσίες

Δεν υπάρχει επιτυχία εν μια νυκτί. Ακόμη και οι startups πολλών εκατομμυρίων που φαίνεται να εμφανίζονται από το πουθενά, ήταν αποτέλεσμα αμέτρητων ωρών σκληρής δουλειάς προτού αρχίσουν να γίνονται πρωτοσέλιδα. Όπως είπε ο Steve Jobs, «Αν κοιτάξετε προσεκτικά, οι περισσότερες επιτυχίες μιας νύχτας χρειάστηκαν πολύ χρόνο».

Το να γίνεις επιτυχημένος επιχειρηματίας απαιτεί ένα έντονο επίπεδο αφοσίωσης στο όνειρό σου και αυτό σημαίνει να θυσιάζεις χρόνο και χρήμα για να το πραγματοποιήσεις. Μπορεί να μην είναι διασκεδαστικό να εγκαταλείπεις την αγαπημένη σου σειρά και τις εξόδους ή τα πάρτι του Σαββατοκύριακου για να αφιερώσεις επιπλέον ώρες στην επιχείρησή σου, αλλά αυτές οι θυσίες είναι πιο εύκολο να γίνουν όταν είσαι πιο νέος.

 

roman3

 

Να είσαι ταπεινός

Υπάρχουν ατελείωτες ιστορίες επιχειρηματιών που τα κατάφεραν μόνο για να πέσουν απότομα. Εάν η επιχείρησή σου απογειωθεί, να θυμάσαι ότι η ταπεινοφροσύνη είναι ένα από τα πιο αξιαγάπητα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου ηγέτη. Όταν είσαι ηγέτης, ο κόσμος σε κοιτάζει. Οδήγησε την επιχείρησή σου με συμπόνια, άκου τους υπαλλήλους σου και αναλογίσου τι σημαίνει να είσαι ένα ηθικό άτομο σε μια ισχυρή θέση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved