Date night: Πώς θα δημιουργήσεις το προσωπικό σου θερινό σινεμά

«Τι θα έλεγες να έρθεις σπίτι μου για να δούμε καμιά ταινία»; Τι κι αν έχουμε 2024, τι και αν είσαι 30+ χρονών, τι τα θες, αυτή η πρόταση-πρόσκληση για το πρώτο date night σπίτι με την κοπέλα που σε ενδιαφέρει, είναι σταθερή αξία. Βέβαια, εδώ που τα λέμε, ακόμη κι αν δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται σπίτι σου, πάλι είναι πολύ πιθανό να προτείνεις movie night στο σπίτι, έτσι δεν είναι;

Και αυτό, διότι είτε είναι το πρώτο ή όχι το πρώτο date night, τώρα που ανοίγει ο καιρός, έχετε την τέλεια ευκαιρία να μην κλειστείτε στο διαμέρισμα, αλλά να καθίσετε στο μπαλκόνι και να δείτε την ταινία που θα επιλέξετε (μην προτείνεις το Die Hard, για όνομα). Και ξέρεις πόσο ρομαντικό είναι το σκηνικό, έτσι; Σκέψου να βλέπετε ταινία σε ένα περιβάλλον που θυμίζει θερινό σινεμά, ενώ το μοναδικό φως έρχεται από την οθόνη και τα γύρω διαμερίσματα. Ναι, πίστεψέ μας, μικρές λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε ένα date night.

Ωραία όλα αυτά, αλλά πριν την καλέσεις σπίτι, θυμήσου να ρίξεις μια ματιά στο μπαλκόνι. Είναι όπως πρέπει για να μπορέσετε να δείτε ταινία; Αυτό σημαίνει να είναι καθαρό (οπότε πιάσε σκούπα), αλλά και να έχει όλα τα στοιχεία, τα οποία παραπέμπουν σε θερινό σινεμά ή τουλάχιστον, τα απαραίτητα. Για να είσαι σίγουρος, κάτσε να τα δούμε μαζί.

Ποιο θερινό σινεμά να συγκριθεί με το μπαλκόνι σου;

Ούτε στην Πλάκα, ούτε στο Μαρούσι, ούτε πουθενά. Με τα παρακάτω αντικείμενα, το μπαλκόνι σου θα γίνει το συνώνυμο του home θερινού σινεμά. Και γενικά, θα γίνει το απόλυτο the place to be, χάρη στη νέα καμπάνια Urban Kipos της Praktiker Hellas.

Για αρχή, ταινία θα δείτε οπότε χρειάζεσαι σίγουρα έναν προτζέκτορα, ο οποίος να είναι μικρός σε μέγεθος και να μεταφέρεται εύκολα, αλλά και να έχει μεγάλη οθόνη προβολής και να προβάλλει καθαρές εικόνες σε πολλές γωνίες, ανάλογα με το πώς βολεύει και η διάταξη του μπαλκονιού. Φυσικά, απαραίτητο είναι και το πανί βιντεοπροβολέα γιατί πού θα δείτε την ταινία, στον τοίχο της απέναντι πολυκατοικίας; Δεν λέμε, ενδιαφέρουσα urban εναλλακτική, αλλά ας μείνετε καλύτερα στα κλασικά. Και όχι ένα οποιοδήποτε πανί, αλλά κάποιο από υλικά υψηλής ποιότητας, το οποίο να είναι ελαφρύ και ιδανικό για εξωτερικούς χώρους και home cinema και να μεταφέρεται και να συναρμολογείται εύκολα σε λιγότερο από 2 λεπτά (χρόνος, αυτή η μάστιγα). Α, προφανώς και να παρέχει καθαρές εικόνες υψηλής ανάλυσης και πλούσια χρώματα σε διαφορετικές θέσεις θέασης.

prak1s prak2s     

 

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στη διακόσμηση του μπαλκονιού, παίζεις μπάλα όπως θέλεις. Τα κλασικά θερινά σινεμά θέλουν άνετες πολυθρόνες σκηνοθέτη, είτε homefit σε άσπρο χρώμα ή στο χρώμα του ευκάλυπτου, είτε πράσινη ή εκρού Red Shorea. Εννοείται και πτυσσόμενο τραπεζάκι, με σκελετό από ξύλο ευκάλυπτου σε φυσική απόχρωση, για να ακουμπάτε ό,τι θα φάτε (spoiler alert) και θα πιείτε. Εναλλακτικά, αν θέλεις να διευκολύνεις τις αγκαλιές (έλα που δεν θες, αυτό περιμένετε και οι δύο), προτείνουμε δύο πουφ πολυθρόνες, με αφρολέξ (σούπερ άνετα δηλαδή). Και κάπως έτσι, θα νομίζετε ότι βλέπετε ταινία στον κήπο κάποιου resort, χωρίς να φύγετε από την πόλη.

 

prak3s  prak4s

 

   

Γενικά, μπορείς να βγάλεις όλη την -κρυμμένη ή φανερή- δημιουργικότητά σου και να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου όπως ακριβώς θέλεις εσύ, για να γίνει το τέλειο θερινό σινεμά, στο οποίο η κοπέλα σου θα θέλει να έρχεται ξανά και ξανά.

prak5s

 

Σειρά έχει το μενού της βραδιάς

Ξέρεις τι λένε. Το θερινό σινεμά ανοίγει την όρεξη. Καλά, ίσως να μην το λένε αλλά ισχύει. Στην τελική, ξεροσφύρι θα δείτε την ταινία; Και το τραπεζάκι που έχεις στο μπαλκόνι, άδειο θα μείνει; Αμαρτία. Το σωστό το date movie night θέλει barbeque, όλοι το ξέρουν αυτό. Καλοψημένα κρέατα (ή λαχανικά αν είστε vegan, δεν κρίνουμε), λίγες πατάτες, ετοίμασε και μια σαλάτα και γίνατε, δεν χρειάζεστε κάτι άλλο. Βασικά, χρειάζεστε, γιατί προϋπόθεση είναι να έχεις μια πολύ καλή ψησταριά -υγραερίου ή κάρβουνου, εσύ αποφασίζεις- για τα κρέατα ή τα λαχανικά. Τώρα μάλιστα, τώρα γίνατε (και η βραδιά μόλις έγινε πιο… καυτή).

 

prak6s

 

Ναι, οι στιγμές αυτές πρέπει να μείνουν ανεξίτηλες στον χρόνο

Αν η βραδιά έχει πάει καλά, που θα έχει πάει -διότι τι στο καλό, έχεις φτιάξει το τέλειο urban θερινό σινεμά στο μπαλκόνι- μπορείτε να βγάλετε και καμιά φωτογραφία για να τη θυμάστε. Όχι καμιά συνηθισμένη φωτογραφία, κάποια πιο αστεία, πιο τρελή, η οποία να θυμίζει και λίγο κάτι σε πασαρέλα.

Βλέπεις, η νέα καμπάνια της Praktiker Hellas, η οποία βρίσκεται ήδη στον αέρα, έχει εμπνευστεί από τον κόσμο της μόδας και του styling, και σας καλεί «να πάρετε πόζα Kipos», ενώ βλέπετε ταινία ή ψήνετε BBQ στο μπαλκόνι! Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφέρουμε ότι, καθώς η Praktiker Hellas δεσμεύεται για ένα Σπίτι Ανοιχτό για όλους, η διαφήμιση διατίθεται και σε έκδοση με ακουστική περιγραφή, για να είναι προσβάσιμη και από άτομα με προβλήματα όρασης.

 

Στο πλαίσιο της καμπάνιας λοιπόν, τα Urban Kipos Awards της Praktiker Hellas επιστρέφουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και καθιερώνονται ως θεσμός.

Στον φετινό διαγωνισμό, μπορείτε να εμπνευστείτε από τη νέα καμπάνια Urban Kipos, να επιλέξετε ένα (ή περισσότερα) από τα fun και creative challenges -στυλάτα φυτά, κομψό BBQ και μοδάτα αξεσουάρ (κήπου)- και να πάρετε πόζα για να διεκδικήσετε δώρα και αναγνώριση από την κριτική επιτροπή για τις φωτογραφίες που θα στείλετε. Παράλληλα, το κοινό θα ψηφίσει τις αγαπημένες του φωτογραφίες μέσα στο site, για να δώσει το δικό του βραβείο. Για να μην χάσεις την ημερομηνία, ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου και θα διαρκέσει ενάμιση μήνα.

prak7s

 

Φέτος, το μπαλκόνι σου δεν θα είναι ένα απλό μπαλκόνι, αλλά ο δικός σου μοναδικός Urban Kipos, το απόλυτο the place to be, το οποίο θα εκφράζει την προσωπικότητά σου. Ό,τι χρειάζεσαι επομένως, για να δημιουργήσεις το θερινό σινεμά-πασαρέλα, θα το βρεις σε κάποιο από τα 17 καταστήματα της Praktiker Hellas, το Νo1 ελληνικό δίκτυο home improvement & DIY και one-stop-shop για κάθε ανάγκη σπιτιού και κήπου σε όλη την Ελλάδα.

Άντε,  το date night πλησιάζει, όπως και τα Urban Kipos Awards, και εσύ είσαι ακόμα εδώ;

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved