Το μοναδικό πράγμα που είναι χειρότερο από ένα σχεδόν άδειο και αδιάφορο bio στο προφίλ σου στο Tinder, είναι ένα φορτωμένο με άχρηστες και cringe πληροφορίες που ξενερώνουν κάθε πιθανό υποψήφιο ταίρι. Τώρα που όλοι είναι στο Tinder, ακόμα και οι δεσμευμένοι, ο ανταγωνισμός έχει μεγαλώσει τόσο πολύ που οι ευφάνταστες περιγραφές και η προσεκτική επιλογή φωτογραφιών το κάνει να μοιάζει περισσότερο με το LinkedIn.
Ευτυχώς η εποχή των πιξελιασμένων φωτογραφιών και οι κακής ποιότητας και αποκλειστικά ναρκισσιστικών selfies έχει τελειώσει εδώ και χρόνια. Στη δόμηση του βιογραφικού όμως, τα πράγματα περιπλέκονται. Όλοι αναζητούν εκείνη την έξυπνη ή/και αστεία ατάκα που θα τους ξεχωρίσει από τη μάζα των υποψηφίων και δεν είναι λίγες οι φορές που το παρακάνουν στην προσπάθεια. Το να είσαι αστείος είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητό, αν δείχνεις ότι καταβάλλεις πολλή προσπάθεια όμως, τότε στην καλύτερη δεν είσαι αστείος, στη χειρότερη είσαι cringy και μοιάζεις περισσότερο με τον θείο που κάθεται με τη νεολαία.
Φτιάχνοντας το bio σου δεν πουλάς μόνο τον εαυτό σου, αλλά δηλώνεις και ποιες είναι οι προτιμήσεις σου. Αν τα match σου είναι διαδοχικές αποτυχίες από τις πρώτα μηνύματα, τότε θα πρέπει να αναρωτηθείς αν έχεις δώσει λανθασμένες προσκλήσεις ενδιαφέροντος από την αρχή. Σκέψου πώς είναι το ιδανικό ταίρι για σένα και μίλα στο bio σου ακριβώς όπως θα της μιλούσες κι από κοντά αν τη γνώριζες με τον πατροπαράδοτο τρόπο σε κάποιο μπαρ ή μια παρέα.
Το τι πρέπει να γράψεις τελικά, εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα. Από το ποιος είσαι και τις επιθυμίες σου. Το τι δεν πρέπει να γράψεις, από την άλλη, είναι πολύ πιο απλό. Τα red flags αφορούν τους πάντες είτε είσαι φέτες, είτε με κοιλίτσα, είτε ακαδημαϊκός, είτε ανειδίκευτος εργάτης. Στις δύο gallery πιο πάνω θα δείς όλα αυτά που πρέπει να μην γράψεις (ή να σβήσεις αν δεν σε προλάβαμε) από το bio σου για να έχεις περισσότερα και κυρίως πιο ποιοτικά match.