Κρίσιμες και χρήσιμες συμβουλές για ένα ανέπαφο από ενοχλητικές και χρονοβόρες συζητήσεις, νευρικό σύστημα.
Κάθεσαι στη «φωλιά» σου, εκεί, στο αγαπημένο(;) σου γραφείο και συνομιλείς για ένα σοβαρό ζήτημα μέσω του messenger. Η ηλεκτρονική σου συζήτηση βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, είσαι έτοιμος να δώσεις ή να λάβεις την απάντηση στην μεγάλη ερώτηση που τέθηκε πριν λίγα λεπτά. «Γεια σου φίλε, πώς είσαι; Να σου πω, διάβασα κάτι τρομερό χθες το βράδυ, κάτι που πρέπει να το μοιραστώ μαζί σου». Μόλις σε διέκοψε ο ενοχλητικός συνάδελφος που αρέσκεται στο να μιλά, να μιλά ακατάπαυστα. Μπορεί να σου εξηγήσει για ποιο λόγο η τομάτα είναι φρούτο και όχι λαχανικό. Εσύ δεν ρώτησες ποτέ, αλλά ποσώς τον ενδιαφέρει.
Αυτό που θέλει, είναι να ανοίγει το στόμα του, να εκτελεί σε πρώτο χρόνο όποια σκέψη δημιουργεί ο εγκέφαλός του δίχως να την περνά από την απαραίτητη διαδικασία του φιλτραρίσματος. Εσύ, όμως, δεν έχει καμία απολύτως όρεξη. Και γιατί να έχεις; Δεν σε αναγκάζει κανείς να ακούς αυτά που απασχολούν τον καθένα. Εμείς, σου βρήκαμε τους τρόπους που θα σε απαλλάξουν από τέτοιες άβολες και εκνευριστικές καταστάσεις. Στις φωτογραφίες, θα βρεις τη λύση:
PHOTO GALLERY
Photo 1/4
Τα πάντα ξεκινούν και τελειώνουν με εσένα. Η πρώτη σου μέρα στη δουλειά έπαιξε ή θα παίξει σημαντικό ρόλο στη σχέση που θα αποκτήσεις με τους συναδέλφους σου. Δε χρειάζεται να μιλάς υπερβολικά. Έτσι, από την αρχή δείχνεις πως είσαι ένας επαγγελματίας που ήρθε για να δουλέψει και όχι να μιλά ακατάπαυστα. Αυτόματα, ο τύπος που έχει τη συνήθεια να μιλά συνέχεια, θα κρατήσει από εσένα απόσταση.
Photo 2/4
Η καλύτερη λύση, είναι ίσως τα ακουστικά. Βέβαια, δεν σου δίνουν όλες οι δουλειές αυτή την πολυτέλεια. Πολυτέλεια γιατί μπορείς και εργάζεσαι ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική και όχι τον ενοχλητικό συνάδελφο που με κάθε ευκαιρία θέλει να εκφράσει την αντίθεσή του για ένα ζήτημα που αναφέρθηκε πριν δύο μέρες. Μην το παρακάνεις, όμως γιατί στο τέλος ίσως πάψεις να μιλάς στα άτομα που συμπαθείς ή θα πάψουν να μιλούν αυτοί σε εσένα.
Photo 3/4
Να είσαι ευγενικός αλλά και ξεκάθαρος. Η καλύτερη δικαιολογία, που εδώ που τα λέμε δεν είναι πάντα δικαιολογία, είναι πως πρέπει να γυρίσεις πίσω στη δουλειά σου. «Θα ήθελα πολύ να συνεχίσουμε την κουβέντα μας αλλά έχω αφήσει κάτι στη μέση, με συγχωρείς». Ορίστε, δεν ήταν και τόσο δύσκολο.
Photo 4/4
Η απόλυτη διαφυγή, το απόλυτο σχέδιο επιβίωσης του νευρικού σου συστήματος: «Αν έχει να κάνει με τη δουλειά αυτό που θες να μου πεις, καλύτερα να τα πούμε εκτός, για ένα ήρεμο ποτό». Και φεύγεις. Φυσικά δεν πας ποτέ σε αυτή τη συνάντηση.
Επίσης, όλοι ξέρουμε κάποιον που του αρέσει να «παίζει». Ίσως λίγο παραπάνω από το επιτρεπτό όριο σε μια δουλειά.