Περουβιανό soul food με ιαπωνικές νότες: αυτή είναι η nikkei κουζίνα, την οποία αποθέωσε ο chef Δημήτρης Κατριβέσης μέσα από το Pantera Negra.Στην Πλατεία της Ρωμαϊκής Αγοράς, δεσπόζει ένας cozy χώρος που ο κόσμος συνηθίζει να βλέπει σε μακρινά μέρη όπως στο Καγιάο. Μιλάμε βέβαια για ένα σεφ, που γνωρίζει την ιδιότροπη latino κουζίνα περισσότερο από τον καθένα και ειδικά μετά την συνεργασία του με τον παγκοσμίως γνωστό Ferran Adrià.
Ο Δημήτρης έχει ανοίξει δύο εστιατόρια στην Τενερίφη και έφερε όλη του τη γνώση και την όρεξη (πάνω απ’ όλα με μεράκι) στο Μαύρο Πάνθηρα ώστε να μυήσει τον κόσμο στις δημιουργίες του. Ωστόσο τα ταξίδια του τον έχουν φέρει από το Παρίσι μέχρι το Τόκιο και από το Λουξεμβούργο μέχρι την Βαρκελώνη και το Λονδίνο.
Αρκετά από τα πιάτα του θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε εμβληματικά. Όπως ο περουβιανός πουρές με κοτόπουλο και την black garlic mayo, τα λαζάνια kimbi μπολονέζ με σόγια και κατσικίσιο τυρί αλλά και γαρίδες σουβλάκι. Ξεκάθαρα, το πιάτο για το οποίο συζητά ο περισσότερος κόσμος, είναι το leche de la pantera negra.
Έχουμε δηλαδή λευκό ψάρι σε μικρύς κύβους με καπνιστή γλυκοπατάτα, μαύρη κινόα, γάλα πάνθηρα και σκεπάζεται από φυλλαράκια κόλιανδρου και ψιλοκομμένο κρεμμύδι . Και είναι τόσο εντυπωσιακό στη γεύση όσο και στην παρουσίαση. Γενικότερα υπάρχουν σούπες, περουβιανά σουβλάκια, ψάρι και κρέας που παντρεύονται με περουβιανά συστατικά και, όλα αυτά, με τις ιαπωνικές τεχνικές που ο Δημήτρης έχει γνωρίσει μέσα από τα ταξίδια του.
Όλα τα παραπάνω σε έναν ethnic και πολύχρωμο χώρο, που δίνει βάση στη φιλοξενία και την παρείστικη διάθεση. Γιατί κακά τα ψέματα, αν δεν περνάς καλά δεν απολαμβάνεις και σωστά. Ο συνδυασμός όλων, δείχνει πως ο Δημήτρης Κατριβέσης δεν ξέρει μόνο να δημιουργεί πρωτόγνωρες γεύσεις αλλά κατέχει και τις απαραίτητες γνώσεις για να στήνει ένα χώρο αναλόγως με το προϊόν που προσφέρει.
Και κάπως έτσι, ο Μαύρος Πάνθηρας έγινε το μεγαλύτερο hot spot της Πλάκας.
Εμείς τρώμε ακόμα.
La Pantera Negra, Καλογριώνη 6, Πλάκα, 2130364214