H γαστρονομική σκηνή στην Αθήνα έχει ανέβει και συνεχώς ανεβαίνει. Μπορούμε να είμαστε περήφανοι για τα εστιατόρια που έχουμε και όχι μόνο σε επίπεδο fine dining. Ακόμη και τα εστιατόρια που βρίσκονται κάπου στη «μέση» κάνουν εξαιρετική δουλειά. Σε αυτό το πλαίσιο ήρθε μία ακόμη λίστα για να μας επιβεβαιώσει ότι στην Ελλάδα έχουμε αλλάξει την κουλτούρα μας στο φαγητό. Με τις βραβεύσεις σε εστιατόρια και bars να αποτελούν πλέον μία πραγματικότητα για την Αθήνα, η αναγνώριση συνεχίζεται.
Στο La Campana η κουζίνα δεν έκλεισε από το 1518
Αυτή το φορά, το «La Liste», ένας από τους πιο γνωστούς παγκόσμιους οδηγούς εστιατορίων, ζαχαροπλαστείων και ξενοδοχείων δημοσίευσε την ετήσια κατάταξη των 1000 καλύτερων εστιατορίων του κόσμου για το 2025.
Ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια του κόσμου, λοιπόν, βρέθηκαν και τρία ελληνικά! Μήπως να δοκιμάσεις να κάνεις κρατήσεις;
Delta
Το εστιατόριο Delta, με chefs τους Θάνο Φέσκο και Γιώργο Παπαζαχαρία κατέχει δύο Αστέρια Michelin. Το μενού περιλαμβάνει 12 πιάτα που έχει δημιουργήσει ο Γιώργος Παπαζαχαρίας και επιμελείται ο Θάνος Φέσκος, με την ομάδα του.
Σημασία έχει ποιος τρώει διπλά σου ή πόσo instagram-ικό είναι το πιάτο σου;
Varoulko Seaside Restaurant
Ο Λευτέρης Λαζάρου ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου Varoulko Seaside είναι ο πρώτος έλληνας σεφ που βραβεύτηκε με Michelin, από τότε 2002 μέχρι σήμερα το Varoulko κερδίζει κάθε χρόνο. Το Varoulko αποτελεί σημείο αναφοράς στη σύγχρονη ιστορία της γαστρονομίας.
Σπόνδη
Η Σπονδή του Απόστολου Τραστέλλη βρίσκεται στον Οδηγό Michelin από το 2002 και έχει γράψει τη δική του λαμπερή ιστορία στον γαστρονομικό χάρτη της χώρας μας. Ένα μέρος για να ανακαλύψεις την υψηλή γαστρονομία.
Η κορυφή της λίστας
Το υψηλότερο σκορ (99.50) στη λίστα πήρε το τριάστερο Cheval Blanc by Peter Knogl, που στην Ελβετία, ενώ ακολουθούν τα Guy Savoy στο Παρίσι, Lenclume-Simon Rogan στο Λονδίνο.
Σε περίπτωση που ψάχνεις μια διαφορετική εμπειρία στο φαγητό σίγουρα ένα από τα παραπάνω μέρη είναι ο ιδανικός προορισμός.