Λευτέρης ο Πολίτης: Το καλύτερο σουβλάκι στην Αθήνα έχει μόνο τέσσερα υλικά

Και βρίσκεται στην Ομόνοια.

 

Όταν μιλάμε για σουβλατζίδικο είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε, ποιο από όλα θα μπορούσε να είναι το καλύτερο. Αδιαμφισβήτητα, όμως ένα από τα θρυλικά σουβλατζίδικα της Αθήνας, υπάρχει από τις αρχές του 1950 και άνοιξε στην οδό Σατωβριάνδου, λίγο πιο κάτω από την πλατεία Ομονοίας. Είναι δύσκολο να μην έχει περάσει ένας Αθηναίος από την περιοχή χωρίς να έχει δοκιμάσει το σουβλάκι σου Λευτέρη. Είναι πλέον ένα ιστορικό μέρος στην πρωτεύουσα που αποδεικνύει ότι η ποιότητα και το μεράκι ξεχωρίζουν μέσα στα χρόνια. Και έτσι η ιστορία «παντρεύεται» με τη γεύση.

 Όλοι οι άνθρωποι του πιτόγυρου

 

Στον «Λευτέρη τον Πολίτη» θα φας γνήσιο σουβλάκι από την παλιά Αθήνα, απλά και λιτά. Πίτα, ντομάτα, κρέας και κρεμμύδι. Οτιδήποτε άλλο θεωρείται μοντέρνο, καθώς το σουβλάκι δεν πρέπει να έχει πατάτες, γιατί χαλάει τη γεύση. Αυτό θα μπορούσε να είναι το λογότυπό του, αφού τέσσερα μόνο υλικά είναι «ικανά» να συνθέσουν ένα από τα πιο νόστιμα σουβλάκια της πόλης. 

Όταν το ελληνικό φαστ φουντ γίνεται είδος πολυτέλειας

Συγκεκριμένα, εδώ πέρα από το καλό σουβλάκι, θα βρεις  χειροποίητο μπιφτέκι, που φτιάχνεται μόνο από μοσχαρίσιο κιμά και η συνταγή παραμένει η ίδια μέσα στον χρόνο. Επίσης, θα δοκιμάσεις και καυτερό σουτζούκι, όπου η πάπρικα του δίνει επιπλέον γεύση και το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα της αγόρας.  

 

 

Τι να επιλέξεις; Μπορείς να πάρεις πίτα μπιφτέκι μοσχαρίσιο πολίτικο με τα υλικά  απ' όλα (ντομάτα,κρεμμύδι με μαϊντανό,κόκκινο πιπέρι και αλάτι). Επίσης, μπορείς να επιλέξεις πίτα σουτζούκι πικάντικο πολίτικο απ' όλα (ντομάτα,κρεμμύδι με μαϊντανό,κόκκινο πιπέρι και αλάτι).

Αυτό που μας συγκινεί με τον Λευτέρη είναι ότι πέρα από τη γεύση συνιστά παράλληλα και υπενθύμιση πως ό,τι αξίζει μένει. Συγκεκριμένα, σε μια εποχή που όλα αλλάζουν διαρκώς και με ταχύτατους ρυθμούς, σουβλατζίδικα σαν τον Λευτέρη μάς μαθαίνουν ότι με λίγα και ποιοτικά υλικά κάνεις μικρά θαύματα.  Και αυτό είναι που τα κάνει όλα λίγο καλύτερα και πιο νόστιμα.

 

 

info

Σατωβριάνδου 20 Ομόνοια, - Ρόμβης 18 Σύνταγμα

Τηλ. 210-52.25.676 (Σατωβριάνδου) 210-33.10.030 (Ρόμβης)

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved