Innamorata: Αυθεντικές ιταλικές γεύσεις και ένας πανέμορφος «κρυφός» κήπος στο Χαλάνδρι

The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και της Νέλλης Καλαμαρά στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο υπέροχο Innamorata στο Χαλάνδρι για θεϊκή πίτσα και αυθεντικά ιταλικά πιάτα που συναρπάζουν.

Γράφει η Νέλλη Καλαμαρά

Εντάξει πρέπει να το ομολογήσουμε, έχουμε ιδιαίτερη αγάπη για την ιταλική κουζίνα, ιδίως όταν υπηρετείται με την κομψότητα, τη χάρη και την προσήλωση που της αρμόζει. Και στο αρκετά νέο Innamorata στο Χαλάνδρι, που άνοιξε πριν κάτι περισσότερο από έναν χρόνο, βρήκαμε μία από τις καλύτερες ιταλικές κουζίνες της πόλης να σερβίρεται σε έναν χώρο γεμάτο φινέτσα και θετικά vibes που σε προδιαθέτει εκ προοιμίου για υπέροχες βραδιές.

LPR52481.jpg

 

Το Innamorata, το όνομα του οποίου σημαίνει "είμαι ερωτευμένος", είναι πανέμορφο και το χειμώνα, καθώς παίρνουμε θέση στην άκρως ατμοσφαιρική σάλα του και χαζεύουμε τις καλοκουρδισμένες διαδικασίες στις δύο ανοικτές κουζίνες του. Η πιο γευστική «παράσταση» δίνεται μπροστά μας, με τις φωτιές του αυθεντικού ιταλικού φούρνου να αποτελούν το πιο διαδραστικό φόντο, καθώς υποδέχονται τις θεϊκές πίτσες με το προζυμένιο ζυμάρι 48ώρης ωρίμανσης και τα flatbreads που γεμίζουν γαργαλιστικά αρώματα το χώρο και μας ανοίγουν την όρεξη.

LPR52647.jpg

Όμως τώρα το καλοκαίρι, που οι θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει να χτυπούν «κόκκινο», το Innamorata ξεδιπλώνει τα πιο όμορφα μυστικά του. Ο λόγος για την κρυμμένη του καταπράσινη αυλή, γεμάτη φυτά και λουλούδια, που αναδεικνύεται στο τέλειο σκηνικό για αυθεντικές ιταλικές εμπειρίες κάτω από τα αστέρια. Βρήκαμε λοιπόν και εμείς το spot μας στα μεγάλα μαρμάρινα τραπέζια, μπροστά στο γοητευτικό εξωτερικό μπαρ, και ξεκινήσαμε το νοητό ταξίδι μας στην Ιταλία και τις πιο συναρπαστικές γεύσεις της.

LPR52533.jpg

Δημήτρης Γιαννόπουλος, Chef de Cuisine, και Γιάννης Κοσμαδάκης, Executive Chef

Ο executive chef, Γιάννης Κοσμαδάκης (βλ. Malconi’s) έχει σχεδιάσει ένα μενού που πατάει γερά στις ιταλικές βάσεις, αλλά κλείνει και λίγο το μάτι στον επισκέπτη με έξυπνα twists που μαρτυρούν την αδιαμφισβήτητη μαεστρία του ταλαντούχου σεφ, όπου μεγάλος κερδισμένος βγαίνει χωρίς αμφιβολία η γεύση. Στην κουζίνα καθημερινά ο πολύ ικανός Δημήτρης Γιαννόπουλος εκτελεί πιστά και με πάθος τις συνταγές, βγάζοντας πιάτα που θέλγουν το μάτι εξίσου με τον ουρανίσκο.

LPR52602.jpg

Αντώνης Κονιάκος, ιδιοκτήτης Innamorata

Πολύ σημαντικό είναι να σημειώσουμε πως στις ανοικτές κουζίνες εδώ, όλα γίνονται στο χέρι με τις παραδοσιακές διαδικασίες, αφού από την pasta μέχρι τις σως και από τα ζυμάρια μέχρι ακόμη και το παγωτό, όλα δημιουργούνται from scratch… κάτι που καταλαβαίνει κανείς αυτόματα στις γεύσεις που απολαμβάνει.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved