Η νέα Ford Mustang είναι το στιλάτο hypercar που είχαμε ανάγκη

Ένα αμάξι-φίρμα, η ισχυρότερη της ιστορίας της.

Το 2025 ένας καλπασμός από Ford Mustang θα προκαλέσει ηχορύπανση στην άσφαλτο και καθεμία εξ αυτών θα παράγει, όπως επιβεβαίωσε η ίδια θα η Ford, 815 ίππους και 900 Nm ροπής. Πρόκειται για την ατίθαση Mustang GTD η οποία θα παράγει 55 περισσότερους ίππους από την πιο πρόσφατη Mustang Shelby GT500, ένα από τα αυτοκίνητα που δεν βλέπουμε την ώρα να βγουν σε κυκλοφορία. 

Ο μύθος της Mustang έχει βάλει πλώρη για τα 70

Κράτα την ψυχραιμία σου

Μαζί με τα στοιχεία ισχύος, η Ford επιβεβαίωσε επίσης ότι η GTD θα τρέχει με μέγιστη ταχύτητα περίπου 325 χλμ/ώρα, ίση περίπου με την υψηλότερη ταχύτητα που έχει καταγραφεί σε Mustang δρόμου.

 

mustang

 

Η επίτευξη της μέγιστης ταχύτητας είναι αποτέλεσμα το συστήματος μείωσης αεροδυναμικής αντίστασης του GTD, το οποίο μειώνει τη γωνία της τεράστιας πίσω αεροτομής και ενεργοποιεί πτερύγια κάτω από το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου για να διατηρείται η αεροδυναμική ισορροπία.

Κανείς δε σχεδίασε καλύτερα μία Mustang GT από την Sydney Sweeney

Η τεράστια αυτή ισχύς οφείλεται στον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V-8 των 5,2 λίτρων, που η Ford πήρε από την προαναφερθείσα Shelby GT500, αλλά σε αντίθεση με αυτή, η GTD προσθέτει ένα σύστημα λίπανσης το οποίο όχι μόνο βοηθά στην απόδοση στην πίστα, αλλά επέτρεψε στη Ford να αυξήσει τον κόφτη στροφών κατά 100 σ.α.λ., φτάνοντας στις 7650.

 

 

Η προθεσμία για την αγορά μιας Mustang GTD έχει κλείσει προ πολλού, με τους αγοραστές να πληρώνουν εκτιμώμενη τιμή εκκίνησης τα 325.000 δολάρια. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2025.

H Mustang Mach 1 κάνει στην άκρη για να περάσει η Dark Horse

Μέχρι τότε μπορείς να την απολαύσεις στο παρακάτω άλμπουμ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved