Η Ferrari που κατέκτησε τα 90s είναι και πάλι εδώ

Το 512ΤR του 1993 ψάχνει κάποιον να συνεχίσει να το αγαπάει.

Όταν πρόκειται για την κορυφή της μηχανικής αυτοκινήτων της δεκαετίας του 1990, λίγα οχήματα ενσωματώνουν το μείγμα απόδοσης και στυλ της εποχής, όπως η Ferrari 512 TR. Παρουσιάστηκε το 1991 ως εκλεπτυσμένος διάδοχος του εμβληματικού Testarossa, το 512 TR ήταν κάτι περισσότερο από μια απλή ενημέρωση—ήταν μια δήλωση. Με έναν μεσαίο κινητήρα 4,9 λίτρων επίπεδης 12 κάτω από το σμιλεμένο καπό του, αυτό το θηρίο αποδίδει τρομερή ισχύ 428 ίππων, ωθώντας το σε τελική ταχύτητα περίπου 195 mph (313 km/h).

 Το 512 TR έφερε μαζί του σημαντικές βελτιώσεις στην αεροδυναμική, την ανάρτηση και το φρενάρισμα, καθιστώντας το όχι μόνο πιο γρήγορο αλλά και πιο ευέλικτο και με απόκριση από τον προκάτοχό του. Αισθητικά, το 512 TR είναι ένα masterclass στη σχεδιαστική γλώσσα της Ferrari στις αρχές της δεκαετίας του '90. Το επιθετικό αλλά κομψό στυλ, που χαρακτηρίζεται από τη χαμηλή, φαρδιά του όψη και τις χαρακτηριστικές πλαϊνές γραμμές, παραμένει το ίδιο εμβληματικό σήμερα όπως ήταν όταν βγήκε για πρώτη φορά από τη γραμμή παραγωγής.

 Το συγκεκριμένο μοντέλο του 1993, παραδόθηκε καινούργιο μέσω της SA.MO.CAR. Αλλά αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει αυτό το 512 TR είναι η αυθεντικότητα και η κατάστασή του. Με την πιστοποίηση Ferrari Classiche που απονεμήθηκε το 2016, αυτό το όχημα διατηρεί περήφανα τους αντίστοιχους αριθμούς κινητήρα, κιβωτίου ταχυτήτων και διαφορικού - ένας σημαντικός παράγοντας τόσο για τους συλλέκτες όσο και για τους λάτρεις. Το γεγονός ότι παραμένει σε μια τόσο πρωτότυπη κατάσταση, με μόλις 46.200 χιλιόμετρα στο ρολόι, είναι απόδειξη της φροντίδας και της προσοχής που έχει λάβει όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Γερμανία και αποτελεί μέρος μιας εντυπωσιακής συλλογής στην περιοχή του Μονάχου. Είναι ένα αυτοκίνητο που έχει ξεκάθαρα αγαπηθεί, αλλά είναι επίσης ένα αυτοκίνητο που είναι έτοιμο να οδηγηθεί όπως σκόπευαν οι δημιουργοί του. Είτε είναι ο συναρπαστικός βρυχηθμός του κινητήρα flat-12, ο αιχμηρός χειρισμός ή η διαχρονική σχεδίαση που ελκύει, αυτό το 512 TR προσφέρει ένα πλήρες πακέτο στο οποίο είναι δύσκολο να αντισταθείτε.

Για όσους εκτιμούν τα καλύτερα πράγματα στην αυτοκινητοβιομηχανία, αυτό δεν είναι απλώς ένα αυτοκίνητο - είναι ένα κομμάτι της ιστορικής ιστορίας της Ferrari, που αποτυπώθηκε σε ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα της από τη δεκαετία του 1990.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved