Assosiated Press Στη Μόντσα η McLaren ετοιμάζει το επόμενο μεγάλο statement της

Ο Verstappen μοιάζει πλέον πολύ αργός για να ανακόψει τον ξέφρενο ρυθμό του Lando Norris.

Εννιά αγώνες απέμειναν για την τελευταία καρό σημαία της σεζόν και ο Max Verstappen βρίσκεται μπροστά με 70 βαθμούς διαφορά. Αυτό να ακούσει κανείς και θα μπορούσε να υποθέσει πως ο Ολλανδός πιλότος μοιάζει αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο, μόνο που η κατάσταση των τελευταίων Grand Prix δεν φανερώνουν έναν πρωτοπόρο που ό,τι θέλει κάνει, αλλά έναν τύπο που όσο πρόλαβε να βγει πρώτος, πρόλαβε και κάνει ό,τι μπορεί για να κρατηθεί στην πρώτη θέση.

Προλαβαίνει η McLaren να φέρει τα πάνω κάτω φέτος στη Formula 1;

AP24238255753857

 

Στα μάτια μας, ο Verstappen θυμίζει λίγο τον Jenson Button στη χρονιά της Brawn GP, εκεί όπου σάρωσε τα πάντα στην αρχή αλλά μετά «ξεφούσκωσε», βλέποντας τους διώκτες του να τον πλησιάζουν επικίνδυνα μέχρι μία στροφή πριν το τέλος. Στην περίπτωση του Verstappen, το αντίπαλον δέος λέγεται McLaren και συγκεκριμένα Lando Norris.

H McLaren το έχει κάνει εμφανές εδώ και αρκετά Grand Prix ότι έχει το ταχύτερο μονοθέσιο, και ειδικά στον τελευταίο αγώνα στην Ολλανδία η διαφορά των 25 δευτερολέπτων του Norris από τον δεύτερο Verstappen, έκανε σαφές σε όλους αυτό που όλοι θέλουμε να πιστέψουμε: Ότι το δεύτερο μισό της Formula One θα είναι πραγματική κόλαση.

Ο φόβος του Verstappen αποδεικνύει ότι το ενδιαφέρον επέστρεψε στη Formula 1

Επόμενη στροφή, Ιταλία

Στην πίστα της Μόντσα, γνωστή και ως «ναός της ταχύτητας» δεν είναι απαραίτητο ότι θα κριθούν πολλά, εκτός και αν ο Lando Norris αποφασίσει να τραβήξει χειρόφρενο. Ειδάλλως, θα είναι άλλο ένα βήμα προς την μεγάλη ανατροπή σκηνικού. Ένα σκηνικό που δεν φαινόταν καθόλου πιθανό στην αρχή της σεζόν, αλλά που με σωστά μεθοδικά βήματα η McLaren κατάφερε αυτό που έμοιαζε αδιανόητο τα τελευταία χρόνια της κυριαρχίας του Verstappen και της Red Bull Racing: να δώσει ξανά ενδιαφέρον στα κυριακάτικα Gran Prix μας.

Μπορεί η διαφορά των 70 βαθμών να μην είναι αμελητέα, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει πλέον πως  βλέπουμε άλλον έναν περίπατο της έτοιμης για εμφύλιο Red Bull Racing, με την McLaren να μοιάζει αυτή τη στιγμή φαβορί για το Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών αλλά, κακά τα ψέματα, στόχος είναι το Πρωτάθλημα των Οδηγών.

 

 

Γιατί όλοι σιχαίνονται τον George Russell στην F1;

Αν τα καταφέρει o Norris στο ιταλικό Grand Prix, τότε τα επόμενα 8 Grand Prix θα είναι τα πιο αμφίρροπα των τελευταίων ετών. Και το γεγονός ότι πρωταγωνιστεί η McLaren τα κάνει ακόμα πιο ωραία.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved