7 απλά πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν αγοράσεις αμάξι

Απέφυγε βασικά λάθη για να κάνεις τη σωστή αγορά.

 

Το να σχεδιάσεις να αγοράσεις το αυτοκίνητο των ονείρων σου είναι κάτι που αποτελεί απόφαση ζωής. Είναι γνωστό -άλλωστε- ότι για τους περισσότερους άντρες ένα καλό αυτοκίνητο είναι στόχος στη ζωή τους και για αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται καταλλήλως, δηλαδή με τον απαραίτητο σεβασμό. Τούτου λεχθέντος, δεν είναι μόνο το κόστος το μόνο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς για να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο. Για αυτό ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς είναι στην πραγματικότητα η διαδικασία αγοράς ενός οχήματος και πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται.

1. Γνώρισε την αγορά

Η αγορά των αυτοκινήτων σε κάθε χώρα διαφοροποιείται. Για να μάθεις το τι πραγματικά θα πληρώσεις, ρίξε μια ματιά και στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες (το eBay για παράδειγμα), στις προσωπικές λίστες δημοπρασιών και στις μικρές αγγελίες στην περιοχή όπου επικεντρώνεις την έρευνά σου.

Την Mercedes-Benz του Robert Downey Jr. θα λάτρευε και ο Doctor Doom

2. Μάθε για το όχημα

Κάθε αυτοκίνητο, έχει το δικά του «θέματα» και πρέπει να είσαι ενήμερος για αυτά. Εδώ έχεις δύο επιλογές: 1) Κάνε έρευνα, κάνε τις σωστές ερωτήσεις και ψάξε υλικό online και 2) βρες ένα τοπικό κατάστημα που να είναι αρκετά ενημερωμένο για το αυτοκίνητο που θες να αγοράσεις για να σε διαφωτήσει σχετικά με το όχημα.

3. Eλεγχος

Αυτό είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις πριν από την αγορά. Είναι επίσης το βήμα που οι περισσότεροι αγοραστές καταλήγουν να παραλείπουν. Το αυτοκίνητο σου πρέπει να περνά από μηχανικό έλεγχο.

Τι πρέπει να προσέχεις αν ταξιδεύεις με ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο πλοίο;

 

 

4. Εγγραφή σε φόρουμ

Καλό είναι να συμμετέχεις σε ένα διαδικτυακό φόρουμ συζήτησης ούτως ή άλλως. Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να απαντηθούν γρήγορα οι ερωτήσεις σου σχετικά με ένα όχημα και με ποικίλες διαφορετικές απόψεις, όταν πρόκειται για πολλές από τις λίστες.

5. Τα ανταλλακτικά

Τα ανταλλακτικά είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για την αγορά ενός αυτοκινήτου. Μπορείς να ρωτήσεις άλλους ιδιοκτήτες να σε βοηθήσουν να μάθεις περισσότερα για αυτά.

6. Ασφάλιση

Έχει συμβεί να αγοράσεις κάποιος ένα αυτοκίνητο χωρίς να σκεφτεί αν η δική του ασφαλιστική εταιρεία θα ήταν πρόθυμη να του κάνει συμβόλαιο. Και δεν του έκαναν πράγματι έτσι έπρεπε να βρεθεί κάτι άλλο για την ασφάλιση.

7. Ψυχραιμία

Είναι πολύ, πολύ λογικό μόλις βρεις το αυτοκίνητο που θα βρεις που πληροί όλα τα κριτήριά να ενθουσιαστείς. Είναι εκείνη τη στιγμή πρέπει να πάρεις μια βαθιά ανάσα, να απομακρυνθείς από την κατάσταση και να δεις τι ακριβώς συμβαίνει. Μπορεί να ενθουσιαστείς και να μην προσέξεις ελαττώματα που μπορεί να υπάρχουν.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved