ΙΝΤΙΜΕ Τι πρέπει να προσέχεις αν ταξιδεύεις με ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο πλοίο;

«Αλαλούμ» στα γκαράζ των πλοίων πλέον με τα ηλεκτρικά αμάξια. Τι ισχύει όμως;

Έκλεισες να πας διακοπές στο νησί αλλά έκανες την μεγάλη κίνηση να πάρεις μαζί το αυτοκίνητο στο πλοίο, γεγονός που «εκτόξευσε» το κόστος του εισιτηρίου. Δυστυχώς, το ακτοπλοϊκά εισιτήρια για σένα και το αμάξι είναι πλέον πολύ ψηλά για να το αποφύγεις.

Δες εδώ αν κάνεις καλά που έκλεισες να πάρεις αυτοκίνητο μαζί σου στο πλοίο.

Υπάρχει πρόβλημα όμως ένα βασικό πρόβλημα που ενδεχομένως να μην γνώριζες και έχει να κάνει με το στιλ αυτοκινήτου που έχεις. Ειδικά αν έχεις ηλεκτροκίνητο καθαρά και όχι υβριδικό, τότε πρέπει να προχωρήσεις στην εξής κίνηση που δεν θα σε συμφέρει και τόσο για όσα διάστημα βρίσκεσαι σε διακοπές.

 

 

Η οδηγία που έχουν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες, προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο ανάφλεξης κάποιας μπαταρίας εντός του γκαράζ του πλοίου, είναι αυτές να είναι φορτισμένες μέχρι το 40% τους.

Βέβαια, η ερώτηση είναι προαιρετική και ακόμα και αν η μπαταρία είναι στο φουλ δεν απαγορεύουν την είσοδό τους στο γκαράζ. Ωστόσο, η οδηγία είναι ότι η μπαταρία πρέπει να μην είναι καν στο 50% της. Τώρα το πώς θα φορτίσεις το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο νησί που είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν έχει σημεία φόρτισης, είναι άλλο θέμα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved