fast and furious Ποια είναι τα μοιραία λάθη στην οδήγηση το καλοκαίρι που μπορούν να σου κοστίσουν;

Δεν αναφερόμαστε στη βενζίνη.

Ο καύσωνας κάνει σταδιακά την εμφάνισή του. Καλοκαίρι έχουμε, οπότε είναι λογικό και θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό. Η οδήγηση το καλοκαίρι είναι ένας μικρός εφιάλτης, είτε πηγαίνουμε για μπάνιο, είτε στην εργασία μας. Ποια είναι όμως εκείνα τα λάθη που κάνουμε το καλοκαίρι όταν οδηγούμε και μπορούν να μας κοστίσουν;

Σαγιονάρα και μαγιό

Ναι όταν πας στην παραλία θέλεις να βάζεις σαγιονάρα και μαγιό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να οδηγείς και με τις σαγιονάρες. Μπορεί να κολλήσουν στα πεντάλ, να μειώσουν τον έλεγχο του οχήματος και να εμποδίσουν την ικανότητα αντίδρασης.

 

 

Χωρίς μπλούζα

Η οδήγηση χωρίς μπλούζα μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση στην αποτελεσματικότητα της ζώνης ασφαλείας. Αν ζεσταίνεσαι, ανοίγεις τα παράθυρα για να μπει καθαρός αέρας και έπειτα τα κλείνεις για να λειτουργήσει ο κλιματισμός.

Αυτή η Corvette Sportwagon δίνει νέο ορισμό στα πρακτικά σπορ αυτοκίνητα

Όχι βαρύ φαγητό, ναι σε νερό και καφέ

Όταν οδηγούμε το καλοκαίρι, πρέπει να λαμβάνουμε τα σωστά υγρά. Νερό και καφές βοηθούν ενώ το βαρύ φαγητό οδηγεί σε υπνηλία. Σύμφωνα με μία μελέτη του Πανεπιστημίου Loughborough και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου με θέμα την ενυδάτωση, ένας αφυδατωμένος οδηγός κάνει τα ίδια λάθη όπως κάποιος που έχει πιει οκτώ ποτήρια κρασιού.

 

 

Αγκώνας έξω από το παράθυρο

Οκ είσαι κουλ τύπος. Αλλά τα χέρια πρέπει να βρίσκονται στο τιμόνι. Και τα δύο. Όταν έχουμε τον αγκώνα έξω από το παράθυρο περιορίζουμε σημαντικά τις ικανότητές μας. Επίσης σ’ ένα μεγάλο ταξίδι οφείλουμε να κάνουμε στάσεις για ξεκούραση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved