Brabus 1300 R: Μια μοτοσικλέτα για λίγους, αλλά γενναίους

Ο καρπός της συνεργασίας ΚΤΜ και Brabus είναι πανέμορφος και δεν μοιάζει με τίποτα άλλο.

Όσο περισσότερες μοτοσικλέτες που έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με ανθρώπους από τον χώρο το αυτοκινήτου, τόσο περισσότερο μας αρέσει αυτό είδος μηχανοκίνητου αμαλγάματος. Η Brabus μπορεί να μην είναι μια κανονική αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά έχει γράψει τις δικές τις χρυσές σελίδες ως βελτιωτικός οίκος και στην προετοιμασία αγωνιστικών αυτοκινήτων. 

Μια ιστορία που κρατάει από 1977 και πλέον έχει ανοίξει πανιά και για άλλους χώρους εκτός των 4 τροχών. Μιλώντας για πανιά, η Brabus παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο της σκάφος για τη θάλασσα και τώρα σε συνεργασία με τους Αυστριακούς της ΚΤΜ επιστρέφει στη στεριά με την Brabus 1300 R.

 

 

Για το βάπτισμα του πυρός στον χώρο των δύο τροχών, η Brabus διάλεξε την κατηγορία των μεγάλων γυμνών, κάτι που μπέρδεψε αρχικά όσους είδαν τις πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου δοκιμών και νόμιζαν πως πρόκειται για ένα «ξαδερφάκι» του Super Duke με τα χρώματα της Husqvarna. Η απώλεια του καμουφλάζ έδειξε κάτι πολύ πιο όμορφο που ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Το κοστούμι της μοτοσικλέτας είναι εξ ολοκλήρου από ανθρακόνημα με τη σέλα να είναι ταυτόχρονα σπορ και πολυτελής με επένδυση από αλκαντάρα, ραφές στο πάτερν των αυτοκινήτων της Brabus και σαν κερασάκι στην τούρτα είναι θερμαινόμενη. Οι ζάντες έχουν μπράτσα σε διατομή τύπου Ζ, ακριβώς όπως και οι ζάντες που χρησιμοποιεί η εταιρεία και στα αυτοκίνητα, ενώ οι διαθέσιμοι χρωματικοί συνδυασμοί είναι δύο με το κόκκινο και το μαύρο να εναλλάσσονται μεταξύ ντεπόζιτου και σέλας. Κάθε ένας από τους χρωματικούς συνδυασμούς θα παραχθεί σε 77 κομμάτια, φόρος τιμής στο έτος ίδρυσης της Brabus.

 

 

Πέρα από τα 5 riding modes, τα θερμαινόμενα grips και τις ημιενεργητικές αναρτήσεις που γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ των χώρων των τεσσάρων και δύο τροχών, στην καρδιά της Brabus 1300 R βρίσκεται ένα μηχανολογικό διαμάντι. Ο δικύλινδρος κινητήρας των 1300 κυβικών προέρχεται από την KTM SuperDuke R Evo και αποδίδει 1800 ίππους. Οι παραγγελίες μόλις ξεκίνησαν στην ιστοσελίδα της ΚΤΜ και όποιος προλάβει, πρόλαβε. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved