Instagram Μήπως είσαι κι εσύ gnomecore και δεν το ξέρεις;

Η νέα τάση μας εξηγεί τι σημαίνει να είσαι ένας πραγματικά “nice & cute guy”.

Από ταμπέλες καλά τα πάμε δόξα τω Θεώ, έχουμε απόθεμα μέχρι όσο πάει. Οι ταμπέλες και τα trend από τη μία μπορεί να καταντάνε εκνευριστικά στοιχεία της ποπ κουλτούρας, από την άλλη όμως δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε πως όντως περιγράφουν μία υπαρκτή κατάσταση στην κοινωνία που ζούμε. Έτσι οφείλουμε σαν σύγχρονοι άντρες να τους δίνουμε μία ευκαιρία πριν τα απορρίψουμε. Ας μπούμε όμως στο θέμα μας αμέσως. Τι είναι αυτό το περιβόητο gnomecore στυλ που ακούγεται τόσο πολύ τελευταία; Γιατί έχει γίνει τόσος ντόρος; Τι είναι αυτό το στοιχείο που το κάνει τόσο ξεχωριστό για έναν μοντέρνο άντρα; Κι όμως το στυλ του gnomecore μπορούμε άνετα να επιβεβαιώσουμε πως μπορεί να σου ανοίξει πολλές πόρτες. Ξέχασε το sharp στυλ του τύπου από την Wall Street που θέλει να κατακτήσει τον κόσμο, εδώ έχουμε κάτι εντελώς διαφορετικό, κάτι πιο καθημερινό και κάτι που θα κάνει τους πάντες να σε συμπαθήσουν τελικά. Αυτό είναι το νόημα του gnomecore.

 

 

Δεν ήμουν σίγουρος τι σήμαινε αυτό το πράγμα στην αρχή ακριβώς. Αν δεις όμως τύπους όπως είναι ο Spike Lee, ο David Hockney, ο Mordechai Rubinstein, ο James Baldwin, ο Matty Matheson — μια εξαιρετική συμμορία, σίγουρα – τότε μπορείς να καταλάβεις. Κοίτα τον Βill Murray με τον κόκκινο σκούφο του στο Life Aquatic και τότε έχεις πιάσει αμέσως το νόημα του τι εστί gnomecore. Σκούφος, μπερές, το μαντήλι σου και το κίτρινο μπουφάν L.L. Bean x Todd Snyder. Το πιάνεις καθόλου τώρα; Είσαι πολύ κοντά.

O Richard Gere στο American Gigolo έσωσε το ανδρικό στυλ

Το gnomecore είναι ουσιαστικά ένα πολύ απλό στυλ. Τα σκουφάκια είναι μεγάλη υπόθεση, ειδικά όταν μπαίνουν στην κορυφή του κεφαλιού. Ένα άλλα στοιχείο του gnomecore είναι οι μεγάλοι, γενειοφόροι και τυπικά Γάλλοι ιμπρεσιονιστές και μεταϊμπρεσιονιστές ζωγράφοι του 19ου και 20ου αιώνα, ξεκινώντας από τον Μονέ που ήταν ο εμπνευστής και στη συνέχεια ο Matisse σηκώνει τη δάδα και ρίχνει το βλέμμα στον 20ο αιώνα με το καπελάκι του, το μαντήλι του και το ρέον σοκολατένιο momo του. Υπάρχουν ακόμη και συγκεκριμένοι τόνοι και χρώματα που σχετίζονται με την ιδέα του gnomecore: τα βαθιά πλούσια χρώματα των φύλλων του τέλους του Φθινοπώρου αναμειγνύονται με γήινα καφέ και γκρι/μπεζ χακί. Το gnomecore ουσιαστικά είναι κάτι σαν το hikercore των πιο χαλαρών τύπων οι οποίοι δεν είναι τόσο σπορ και προτιμούν τη ζεστασιά του σπιτιού τους και τον υπολογιστή τους.

 

 
 

Γενικά το gnomecore θα σε κάνει συμπαθητικό τύπο, θα σε κάνει να αρέσεις σε εκείνους που είναι οι πιο δύσκολοι στο να συμπαθήσουν κάποιον. Εμείς συγκεντρώσαμε κάποια καλά παραδείγματα ατόφιου και συναρπαστικού gnomecore έτσι ώστε να πάρεις ιδέες.

Ρίξε μια ματιά παρακάτω για να καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved