Η αλήθεια είναι πως τα άσπρα δεν τα τιμάμε ιδιαίτερα. Η σκέψη ενός άντρα ντυμένου στα άσπρα, παραπέμπει περισσότερο σε ντύσιμο Κώστα Μπίγαλη το 1991, παρά σε στιλάτο τύπο που το ψάχνει με το ντύσιμο. Και είναι αλήθεια πως το άσπρο είναι επίφοβο, κυρίως για τους λεκέδες που μπορούν να δημιουργηθούν, αλλά και για το γεγονός ότι δεν θες να μοιάζεις με πορτιέρη σε κλαμπ της Νέας Υόρκης το 2000. Όμως ακόμη και τα άσπρα έχουν τους κανόνες τους.
Πάρε για παράδειγμα τον Μπραντ Πιτ. Ναι είναι ωραίος, ναι είναι διάσημος, αλλά το στυλ δεν έχει να κάνει ούτε με τα λεφτά σου, ούτε με την φήμη σου. Και αν δίδαξε κάτι στην τελευταία του εμφάνιση στην πρεμιέρα του War Machine στο Τόκιο, είναι πως δεν φοβάται να ντυθεί στα λευκά. Για την ακρίβεια μας έμαθε και δύο-τρία πραγματάκια πριν καταπιαστούμε με το λευκό ντύσιμο.
Το πανοφώρι σου είναι το πιο σημαντικό
Με λίγα λόγια: ό,τι και αν αποφασίσεις να φορέσεις -είτε αυτό είναι σακάκι, είτε ντένιμ τζάκετ- επιβάλλεται να έχει λεπτή γραμμή ώστε να μην σε δείχνει «σακουλιασμένο» και να τονίζει το υπόλοιπο σύνολο. Αυτό στην ανδρική μόδα ονομάζεται «σιλουέτα». Θα κάνεις το ίδιο πράγμα και στο παντελόνι, μιας και τα ανοιχτά χρώματα έχουν την τάση να δείχνουν πιο φαρδιά από τα υπόλοιπα ρούχα.
Όταν λέμε λευκά, δεν εννοούμε ασπρίλα
Που σημαίνει ότι καλό θα ήταν να φροντίζεις τον τονισμό των χρωμάτων σου. Δηλαδή το παντελόνι, δεν χρειάζεται να είναι το ίδιο άσπρο με το πουκάμισο. Μπορεί να είναι ένα τόνο πιο κλειστό ή πιο ανοιχτό. Αντιστοίχως μπορείς να κάνεις το ίδιο και με το σακάκι. Διαφορετικά θα είναι σαν να φοράς πάνω σου ένα πανί πλοίου.
Ξέχνα τις επισημότητες
Ότι είσαι ντυμένος στα λευκά δεν σημαίνει πως πρέπει να είσαι «κουμπωμένος». Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Άφησε το στυλ σου άνετο. Ξεκούμπωσε το σακάκι, ή ακόμη και το πουκάμισο αν φοράς λευκό t-shirt και κυρίως προσπάθησε να δείχνεις χαλαρός και πιο casual. Και ποιος ξέρει ίσως το πετύχεις σαν τον Μπραντ.