Δυστυχώς οι έφηβοι αφήνουν το προφυλακτικό στο “Διαβάστηκε”

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι νέοι σνομπάρουν το προφυλακτικό και τα ΣΜΝ κάνουν party.

Ακολουθεί κοινωνικό μήνυμα: Οι νέοι κάνουν σεξ. Πάντα και παντού. Οπότε η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δε θα οδηγήσει σε αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα αλλά σε πιο ασφαλή σεξουαλική δραστηριότητα. Οπότε ας τους παρέχουμε την εύκολη πρόσβαση στην αντισύλληψη και την ασφάλεια. Αυτά είναι τα λόγια του Hans Kluge, Περιφερειακού Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, ο οποίος λογικά γνωρίζει κάτι περισσότερο από εμάς. 

Ένα κοινωνικό μήνυμα που οφείλουμε να το φωνάξουμε, να το ποστάρουμε, να το κάνουμε viral. Το προφυλακτικό, όπως το κράνος, σώζει ζωές. Πιστεύεις ότι πλέον είναι περιττό να το αναφέρουμε διότι οι νέοι έχουν τη σωστή πληροφόρηση; Τότε κάνεις λάθος. Μια έκθεση που εκδόθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αποδεικνύει ότι οι νέοι αφήνουν στο “διαβάστηκε” το προφυλακτικό. 

 

 

Στην έρευνα συμμετείχαν 242.000 15χρονοι σε 42 χώρες από το 2004 έως το 2022. Το αποτέλεσμα της έρευνας είναι κάπως ανησυχητικό. Διαπιστώθηκε ότι η χρήση προφυλακτικού μεταξύ των σεξουαλικά ενεργών εφήβων μειώθηκε από 70% σε 61% για τα αγόρια και από 63% σε 57% για τα κορίτσια. Επίσης το ⅓ των Ευρωπαίων εφήβων αρνείται ευθέως να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό. Όπως κατάλαβες οι νέοι συνεχίζουν να κάνουν σεξ αλλά η πτώση των πωλήσεων έρχεται γιατί δε θέλουν να πάρουν προφυλάξεις. Η έκθεση αναφέρει ότι μερικές από τις πιο απότομες μειώσεις παρατηρούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, ιδίως στη Σκωτία και την Ουαλία.

Γιατί πολλοί άντρες δεν χρησιμοποιούν προφύλαξη;

Τέλος σύμφωνα με το αποτέλεσμα της έρευνας τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα έχουν αυξηθεί σε όλη την Ευρώπη. Η σύφιλη, τα χλαμύδια και η γονόρροια κάνουν party. Προφυλακτικό παιδιά. Και ας μη βολεύει ορισμένους.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved