Μπορείς να ερωτευτείς την κολλητή σου;

Μήπως να την αφήσεις στο friend zone καλύτερα;

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι φιλίες μετατρέπονται σε μεγάλους έρωτες και για αυτό δεν είναι απίθανο να πεις ότι άρχισες να αποκτάς συναισθήματα για κάποια φίλη σου, όπως θα μπορούσε να είναι η κολλητή σου εν προκειμένω. Άλλωστε τόσες ώρες περνάτε μαζί, είναι τόσο εύκολο να ξεφύγει αυτό και να γίνει κάτι άλλο χωρίς καν να το 'χεις καταλάβεις. Τελικά, πόσο εύκολο είναι τα συναισθήματα από φιλικά να μετατρεπούν σε ερωτικά; Ή απλώς δεν είναι και τόσο δύσκολο από τη στιγμή που -ήδη- υπάρχει αγάπη μέσα σε αυτή την ανθρώπινη σχέση; Ας το εξετάσουμε.

Φταίει το κορίτσι του φίλου σου που δεν βλέπεις τον φίλο σου;

Ξεκινάμε από τα βασικά. Τι είδους φιλία είναι αυτή; Είστε χρόνια φίλοι; Πόσο κοντά είστε σε αυτή τη φιλία από την άποψη ότι είστε κολλητοί ή φίλοι; Σίγουρα, αν είναι φιλία που μετράει δεκαετία και πάνω είναι πολύ δύσκολο να πεις ότι ξαφνικά όλο αυτό αλλάζει τόσο πολύ, ώστε να γίνετε ζευγάρι αλλά από την άλλη δεν είναι και παράλογο, καθώς δεν έχει συμβεί και λίγες οι φορές.

Όταν περνάς πολλές ώρες με έναν άνθρωπο μπορεί να αρχίζεις να αισθάνεσαι πράγματα για αυτόν. Σε ξέρει και τον ξέρεις και μπορεί να πάει λίγο από μόνο του, όμως από την άλλη η φιλία δεν είναι ένα άλλο «πράγμα»; Είναι κάτι άλλο και για αυτό έχουμε τους φίλους μας και για αυτό έχουμε και συντρόφους, ο καθένας από την «κατηγορία» του καλύπτει και κάτι διαφορετικό, μία άλλη πτυχή του εαυτού μας και αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται να ταυτίζονται. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει, ότι από τη στιγμή «είναι φίλη μου αποκλείεται να τη δω διαφορετικά» και όντως είναι κάτι που εννοείται αυτό χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία σχετικά με το οτιδήποτε άλλο. Άρα είναι ανάγκη να ταυτίζουμε τους ρόλους των ανθρώπων που έχουμε στη ζωή μας;

Γιατί κάποιοι άντρες επιλέγουν τη φιλία των γυναικών από των αντρών;

Επίσης, για να είναι κάποιος σύντροφός μας, μάλλον δεν σημαίνει ότι είναι και φίλος μας; Δεν προϋποθέτει μία τέτοια σύνδεση; Πέρα από το ερωτικό στοιχείο, υπάρχει και ένα κομμάτι κατανόησης και ότι περνάς καλά με το άλλο πρόσωπο. Δεν είναι όμως η σεξουαλική σύνδεση, αλλά και ότι κάπου τα βρίσκετε μέσα σε όλες τις καταστάσεις, όπως κάνουμε παρόμοια με τους φίλους μας και αυτό είναι λογικό να συμβαίνει -αλλιώς πολύ εύκολα μπορεί να μιλάμε για ελεύθερη σχέση.
Μήπως να αφήνουμε, λοιπόν, τους φίλους μας ως φίλους μας και να μην τους βάζουμε σε άλλη κατηγορία από αυτή που ανήκουν; Και να μην συγχέουμε τις «κατηγορίες» των ανθρώπων που έχουμε στη ζωή μας; Ακόμη και αν αισθανθείς πράγματα, μήπως να το φρενάρεις για να δεις αν όντως αξίζει να «χαλάσεις» τη φιλία σου, μπορεί να είναι κάτι της στιγμής και να περάσει. Αν βλέπεις ότι είναι σοβαρό και δεν περνάει, το συζητάμε. Ίσως τότε να αξίζει να το εξωτερικεύσεις-  εφόσον δεν γίνεται αλλιώς. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved