Οι άντρες σήμερα γιατί δυσκολεύονται να κάνουν σχέση;

Ένα από τα φαινόμενα της εποχής στις ερωτικές σχέσεις είναι οι ελεύθερες σχέσεις ή όπως αλλιώς μπορεί να λέγεται situationship. Μία από τις πιο κοινές ιστορίες που μπορείς να ακούσεις σε μια γυναικεία παρέα είναι ότι ένας άντρας και μία γυναίκα βγαίνουν ξανά και ξανά χωρίς να «προχωράνε» σε σχέση. Και ενώ μπορεί να φαίνονται σαν ζευγάρι και να τα πηγαίνουν καλά δεν γίνονται ζευγάρι. Και αν αυτό ήταν μία εξαίρεση δεν θα μας έκανε εντύπωση -άλλα πλέον τείνει να γίνεται ο κανόνας. Η ερώτηση είναι: «Μα τελικά πού πήγαν οι άντρες που θέλουν σχέση και βασικά γιατί δεν θέλουν σχέση;».

Friends with benefits ή Situationship: Τελικά, σε τι φάση είσαι;

Όχι δεν είναι θέμα φάσης

Το πιθανότερο είναι ότι αν έχει βγει πρόσφατα από μία σχέση, να μην θέλει σχέση και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Αυτό που εννοώ είναι ότι είναι οι αρκετοί οι άντρες εκείνοι που αποφεύγουν συστηματικά τη δέσμευση και όχι επειδή βρίσκονται σε μία περίεργη κατάσταση. Τι συμβαίνει, λοιπόν καθώς σε μία προσπάθεια αποδικωποίησης της συγκεκριμένης συμπεριφοράς δεν πιστεύω ότι όλοι οι άντρες φοβούνται τη δέσμευση. Είναι πολύ απλό, δεν θέλουν δέσμευση και αυτό μπορεί να οφείλεται σε μια πληθώρα λόγων. Θα μπορούσε ο αντίλογος εδώ να είναι ότι «Απλά δεν αισθάνεται ότι θέλει σχέση με τις συγκεκριμένες κοπέλες», αλλά με όλες απαντάω εγώ;

Σε αυτές τις πόλεις ο κόσμος κάνει το περισσότερο σεξ

Ηλικία και ελευθερία στις σχέσεις

Αρχικά έχουν αλλάξει τα ηλικιακά όρια, ακόμη περισσότερο για τους άντρες σήμερα. Ένας άντρας θεωρείται ότι γύρω στα σαράντα είναι μία καλή ηλικία για να προχωρήσει σε σοβαρή σχέση. Έχουν αλλάξει τα όρια της ηλικίας και για αυτό έχει επιπτώσεις και στις σχέσεις.

Από εκεί και πέρα, σε πολλές περιπτώσεις ισχύει ότι πλέον σε μία ασυδοσία ελευθερίας για πολλούς άντρες -ενδεχομένως και γυναίκες να υπάρχει η σκέψη του περιορισμού. «Γιατί να είναι μόνο με μία γυναίκα, όταν υπάρχουν τόσες επιλογές για ελεύθερες σχέσεις;». Και αυτό δεν είναι κάτι το επιλήψιμο, αλλά μήπως στις τόσες επιλογές χάνεται και η ουσία των ερωτικών σχέσεων; Να χτιστεί -δηλαδή- κάτι ουσιαστικό που να μπορέσει να είναι συνοδοιπόρος σου σε αυτή τη ζωή; Και δεν το εννοώ ρομαντικά, αλλά στα ουσιαστικά της ζωής το ζήτημα είναι ότι να έχεις ανθρώπους που σε στηρίζουν και στέκονται δίπλα σου.

Εκτός και αν υπάρχουν και άλλοι λόγοι που δεν είναι αντιληπτοί.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved