Το φλερτ λέει είναι αφροδισιακό και για αυτό όλοι το αγαπάνε. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να μην είναι και ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί. Και είναι εκείνες οι φορές που ο επιμένων νικά! Και αναρωτιέμαι και εγώ τώρα πρέπει να νικήσει ή πρέπει να το πάρει απόφαση ότι δεν θα νικήσει ποτέ. Λέω να το αναλύσουμε λίγο το θέμα, πότε σταματάει να γίνεται διεκδίκηση και πότε ξεκινά να γίνεται ενόχληση. Πάμε να το δούμε.
Ναι, διεκδικούμε
Φυσικά, αν δε διεκδικήσεις τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει, τότε ποιον; Και βασικά πιστεύω ότι εδώ κρύβεται ένα μεγάλο κομμάτι αλήθειας. Μία είναι ζωή, αλίμονο και αν δεν δείχνουμε το ενδιαφέρον μας στους ανθρώπους που μας αρέσουν και τους θέλουμε στη ζωή μας. Αλλιώς τι απολαμβάνουμε σε αυτή τη ζωή; Πρέπει να δείχνουμε το ενδιαφέρον μας και να διεκδικούμε, αν πιστεύουμε ότι αυτό θα μας ομορφύνει τη ζωή -όμως πότε σταματάει αυτό;
Σταματάει τη στιγμή που αυτό έχει αρχίσει να γίνεται βάρος στον άλλον. Σίγουρα το φλερτ ανεβάζει τη διάθεση και μπορεί να κολακέψει έναν άνθρωπο, αλλά σε όλα αυτά πιστεύω ότι πρέπει να είναι αμοιβαίο. Εκεί βρίσκεται όλη η μαγεία στην αμοιβαιότητα, όμως λέμε ξανά ότι έχεις κάθε δικαίωμα να διεκδικήσεις -όμως πρέπει να ξέρεις και να σταματάς.
Είναι περίεργο, ότι υπάρχει μια κατηγορία αντρών που δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την άλλη πλευρά. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες. Δεν ξέρω ποια ευχαρίστηση μπορεί να παίρνει ένας άνθρωπος όταν ακούει συνεχώς «όχι». Ίσως να ξυπνάει περισσότερο τον εγωισμό, ίσως να γίνεται πρόκληση και τελικώς απωθημένο. Εγώ πιστεύω γενικά ότι όταν κάτι «τραβάει» χρονικά παραπάνω είναι προβληματικό. Παιδιά, ας είμαστε ειλικρινείς όταν θέλουν και οι δύο και είναι ελεύθεροι δεν υπάρχoυν λόγοι για καθυστερήσεις.
Πότε φεύγεις από μία τοξική σχέση
Είναι αξιοσημείωτο ότι ακόμη και να ακουστεί η φράση «Όχι, δεν πρόκειται να βγούμε» μετά από δύο ημέρες ο άλλος θα συνεχίσει τα δικά του, σαν να μην έχει γίνει τίποτα. Είναι περίεργη κατάσταση αυτή, διότι δεν παίζει καθόλου η παράμετρος «εγωισμός» και τι σημαίνει αυτό; Όσες αρνήσεις και να ακούς, συνεχίζεις τα δικά σου. Υπάρχουν δεκάδες κορίτσια που μπορούν να σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον, είναι όντως τόσο ξεχωριστή αυτή η περίπτωση; Αυτό πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου.
Μήπως να προσέχεις όταν της δίνεις «τελεσίγραφο»;
Αν επιμένεις για διάστημα και δεν προχωράει τότε σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Μια απόφαση είναι. Βγες μια-δυο ημέρες με τα φιλαράκια σου και βάλε το mode #feelingsoff και θα σου περάσει για να πας στην επόμενη. Στο τέλος της ημέρας, ποιο είναι το νόημα να μένεις μόνος σου το βράδυ με αναπάντητα μηνύματα ή να είσαι με κάποιον και να περνάτε καλά μαζί; Σκέψου το. Κάνε τις κινήσεις σου και όταν δεις ότι περνάει ο καιρός και δεν υπάρχει συνέχεια, από διεκδικητικός γίνε αδιάφορος, μην γίνεσαι ενοχλητικός. Για εσένα το λέω αναγνώστη μου, επειδή εσύ χάνεις τον καιρό σου το άλλο άτομο που δεν απαντάει -στέλνεις ή δεν στέλνεις- έχει κανονίσει το πρόγραμμά του.