Γιατί οι εργένηδες δεν έχουν πια ερωτική διάθεση

Οι παράπλευρες συνέπειες της πανδημίας χτυπούν και το κρεβάτι μας.

Κάποτε πιστεύαμε, και μάλλον ίσχυε, ότι οι εργένηδες έκαναν περισσότερο σεξ από όσους ήταν σε μακροχρόνια σχέση. Αυτό είναι κάτι που μάλλον ισχύει πια και οι singles έχουν πάψει να κυνηγούν κάθε πιθανή ευκαιρία για σεξ. Τι έχει συμβεί όμως;

Είναι γνωστές οι έρευνες που θέλουν τους millenials να μην ενδιαφέρονται και τόσο για το σεξ καθώς έχουν στραφεί σε άλλα πράγματα, εντός κι εκτός της ψηφιακής ζωής τους, όμως αυτή η τάση δεν έχει να κάνει με τη νέα γενιά και τα ήθη της, αλλά με την πανδημία. Σύμφωνα με έρευνα του dating app Match, το 81% των ελεύθερων αντρών πιστεύει ότι το σεξ δεν έχει την ίδια σημασία που είχε δύο χρόνια πριν, τότε που δεν είχαμε πανδημία. 

  

 

Η έρευνα δεν δείχνει ότι γενικά οι άντρες έχουν χάσει τη διάθεση για σεξ, το αντίθετο. Απλά θέλουν το σεξ να περιλαμβάνεται μέσα σε μια ουσιαστική και σταθερή σχέση και να μην είναι ευκαιριακό. Φαίνεται ότι η πανδημία ωρίμασε απότομα τους άντρες καθώς στην έρευνα το 83% των αντρών θεωρεί απαραίτητο προσόν για τη σύντροφό τους τη συναισθηματική ωριμότητα, ενώ λιγότεροι ήταν αυτοί, 78%, που βάζουν την εμφάνιση ως κορυφαίο προαπαιτούμενο. Σαν μέτρο σύγκρισης, πριν από δύο χρόνια, οι άντρες που έβαζαν την εμφάνιση στην κορυφή ήταν το 90%.

 

 

Εκεί που τα dating apps ήταν κυρίως για ευκαιριακό σεξ, τώρα μοιάζουν περισσότερο με γραφείο συνοικεσίων. Μόλις το 11% των αντρών ψάχνει για σεξ χωρίς δεσμεύσεις, ενώ οι υπόλοιποι θα ήθελαν μια σοβαρή σχέση και την αναζητούν μέσω των dating apps. Ακόμα έχει αυξηθεί ο χρόνος της συνομιλίας των χρηστών που κάνουν match μέχρι να συναντηθούν από κοντά, ενώ έχει επιστρέψει ο κανόνας των «τριών ραντεβού» ακόμα και για τις online γνωριμίες. 

 

 

Η στροφή προς έναν πιο συναισθηματικό άντρα είναι ολοκληρωτική και αυτό επιβεβαιώνεται και από άλλα στοιχεία της έρευνας. Το 53% των αντρών αρχίζει να νιώθει αισθήματα από το δεύτερο ραντεβού, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες είναι μόλις 38%. Ακόμα και αν δεν είναι δική τους επιλογή, αλλά το νιώθουν σαν κοινωνική πίεση, και πάλι οι άντρες προηγούνται. Το 24% των αντρών νιώθουν ότι πιέζονται να βρουν το άλλο τους μισό, σε αντίθεση με το 17% των γυναικών που νιώθει την ίδια πίεση από την κοινωνία. 

Εκεί που όλοι νομίζαμε ότι το τέλος της πανδημίας θα μας έβρισκε με τρελή διάθεση για σεξ χωρίς δεσμεύσεις, φαίνεται ότι το PTSD και το τραύμα που αφήνει η πανδημία, οδηγεί τους άντρες στην αναζήτηση μιας μόνιμης συντροφιάς για παρηγοριά και επούλωση. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved