Έχουμε μπει κι επίσημα στην περίοδο των ασταμάτητων γαμομπελάδων! Τελετές και πανηγύρια με επίκεντρο μία κυρία με λευκά και έναν κύριο-σίγουρα ημιμεθυσμένο- να χορεύουν και να τσουγκρίζουν ποτήρια. Δεν ξέρω αν αυτό γινόταν πάντα, ή εγώ ήμουν μικρή για να ασχοληθώ, αλλά τα τελευταία 5 χρόνια, 30άρης που δεν έχει τουλάχιστον τρεις γάμους την περίοδο Μάιο-Οκτώβριο είναι το λιγότερο… ειδεχθής! Και μπορεί εμείς οι γυναίκες να μην το βρίσκουμε τόσο καταναγκαστικό έργο- λίγο να δούμε το νυφικό και τα μαλλιά, λίγο να γίνουμε λατέρνες (και με δικαιολογία)- το κέφι μας το κάνουμε.
Με σένα τι γίνεται όμως; Λοιπόν, επειδή εγώ την έρευνά μου την έκανα, έχω να σου πω ότι ένας γάμος μπορεί να γίνει άκρως ενδιαφέρων και για σένα -ακόμα κι αν είσαι ο τύπος που φοράς πουκάμισο 2 φορές το χρόνο και το υφασμάτινο παντελόνι σε κόβει στον καβάλο.
Στροφή στο... θεαθήναι
Πλέον οι γάμοι, δεν είναι κοινωνική υποχρέωση αλλά κοινωνική εκδήλωση. Όχι μην παρεξηγηθώ: Παραμένουν Ιερό Μυστήριο και Ένωση ενώπιον Θεού κι ανθρώπων, αλλά αυτά περιορίζονται στο ζευγάρι και τις οικογένειες. Όλοι οι υπόλοιποι, και αναφέρομαι στους singles, βρίσκουν τους γάμους ως την υπέρτατη ευκαιρία για να κάνουν γνωριμίες. Και αν νόμιζες ότι αυτό συμβαίνει μόνο με σένα και την παρέα σου, ήρθε η ώρα να σου τα φέρω όλα τούμπα και να σου αποκαλύψω ότι πολλές γυναίκες πηγαίνουν σε γάμους με τον ίδιο ακριβώς σκοπό.
Πάρ' το και λογικά: Είναι μία περίσταση που είσαι καλοντυμένος, όμορφος και φυσικά το αλκοόλ ρέει άφθονο. Η μουσική βοηθάει όσο να πεις, ενώ ακόμα κι αν τον άλλο δεν τον ξέρεις, είναι πάρα πολύ εύκολο να τον μάθεις: Είσαι του γαμπρού ή της νύφης; Ναι χάλια, αλλα αυτός είναι ο βασικός τρόπος για να πιάσεις κουβέντα, ενώ τα outfits –κυρίως λόγω καιρού- είναι άκρως ελαφριά και απέριττα.
Βολιδοσκόπησε την κατάσταση
Η πρώτη σου απόπειρα λοιπόν θα πρέπει να γίνει σε κάποια από τις στενές φίλες της νύφης. Λίγο η ατμόσφαιρα, λίγο το νυφικό, λίγο τα λόγια του παπά, θα είναι όλες το λιγότερο συγκινημένες, και έτοιμες να γνωρίσουν τον άντρα των ονείρων τους. Εντάξει, δε λέω ότι θα είσαι εσύ, αλλά δε νομίζω ότι με τη σωστή προσέγγιση θα σου έλεγαν όχι ακόμα και για ένα βράδυ ιδιαίτερης διασκέδασης.
Και μιας και είπα προσέγγιση, ήρθε η ώρα να σου βάλω δύσκολα. Το καμάκι σε γάμο είναι κάπως πιο απαιτητικό σε σχέση με το απλό, κυρίως γιατί δεν μπορείς να κάνεις ό, τι σου κατέβει στο μυαλό. Μη γίνεις τρομερά ενοχλητικός και απλά προσπάθησε να δείξεις τον κουλ και ακομπλεξάριστο εαυτό σου. Χόρεψε, πιες αλλά όλα αυτά στο πλαίσιο του επιτρεπτού, γιατί αν το παρακάνεις θα καταλήξεις κάτι σαν γελωτοποιός.
Βάλε το σχέδιο σε εφαρμογή
Μία πολύ ωραία αφορμή, είναι να τη σηκώσεις να χορέψετε (είναι αδιάφορο αν πρόκεται για καλαματιανό, ικαριώτικο, «πριόνια» τις μικρές ώρες και σε ιδαίτερους γάμους). Φυσικά όταν γυρίσει στο τραπέζι της, την ακολουθείς και της πιάνεις την κουβέντα, στο τέταρτο πέμπτο ποτό επιτρέπεται να συζητήσεις για τα πάντα και το πράγμα πάει λέγοντας. Προσοχή, μην πλησιάσεις την ώρα που τρώει, γιατί ίσως αισθανθεί άσχημα να τη βλέπεις να καταβροχθίζει το μπουρέκι.
Προσπάθησε να συγκρατηθείς
Γνώμη μου είναι να μη βγάλεις τις ορέξεις σου σε κάποιον από τους χώρους της δεξίωσης, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας κάνει τσακωτούς ο ηλικιωμένος θείος της νύφης. Ένα κοντινό ξενοδοχείο είναι το ιδανικό (όχι αμάξι ρε παιδιά). Βέβαια, αν η δεξίωση γίνεται σε έκταση που θυμίζει το ΟΑΚΑ, όλο και κάπου θα βρείτε να βολευτείτε, οπότε δε χρειάζεται να γκουγκλάρεις και για ξενοδοχείο.
Μην ξεχνάς...
Last but not least: Μη διανοηθείς να ξεστομίσεις τη φράση «Και στα δικά σου» γιατί σε βλέπουμε λουσμένο με κρασί, και όχι άδικα.