Είναι από εκείνα τα χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να περάσουν αδιάφορα και για αυτό αποτελεί σημαντικό θέμα συζήτησης. Καταρχάς, θέλω να διευκρινίσω ότι δεν έχει να κάνει με στερεοτυπικές αντιλήψεις, αλλά κυρίως με την ευγένεια που διακρίνει τους άντρες σήμερα. Δεν είναι θέμα χρημάτων, ούτε χρειάζεται να πληρώνει κάποιος τους λογαριασμούς σου, ωστόσο το ζήτημα εδώ είναι να φαίνεται μια καλή πρόθεση.
Τσιγκούνης στα λεφτά, τσιγκούνης και στα αισθήματα;
Κανείς δεν αγάπησε κανέναν τσιγκούνη και καμία τσιγκούνα και πιστεύω ότι είναι λογικό να συμβαίνει αυτό, καθώς ποιος θέλει να του μετράνε και το ευρώ; Και είναι έτσι πίστεψέ με. Έχουν θέμα με τα χρήματα και είναι ικανοί σε κάθε μαγαζί που να πηγαίνετε μαζί να πέρνουν ταπεράκι ακόμη και για μια κουταλιά τζατζίκι. Πηγαίνεις μαζί του σούπερ μάρκετ και θα βρει την ημέρα των προσφορών για να αγοράσει ακόμη και ένα κονκασέ. Όχι, ο τσιγκούνης σύντροφος μπορεί να σου καταστρέψει και τις πιο χαλαρές στιγμές σου, όταν σου πει ότι ένα δεύτερο ποτό είναι υπερβολή.
Ας πούμε μία πραγματική ιστορία, που είναι περίεργη: Έρχεται ο λογαριασμός στο τραπέζι και είναι το πρώτο ραντεβού και ο λογαριασμός είναι 20 ευρώ και ας πούμε ότι ο «Χ» σου λέει να πληρώσει τα 12 και να βάλει η «Ψ» τα οχτώ ευρώ, εντάξει πού πάμε σαν κοινωνία; Παιδιά, μην το κάνετε είναι αμήχανο!
Μήπως το να κερνάς σφηνάκια είναι παρωχημένο;
Και τι σημαίνει αυτό; Μην πληρώσεις καθόλου, πλήρωσε μόνο τα δικά σου και άσε τους «ιπποτισμούς», αφού δεν το νιώθεις άστο. Δεν είναι εύκολο να μπορέσεις να πληρώσεις 20 ολόκληρα ευρώ και πάμε παρακάτω. Είναι μίζερο να βγεις με κάποιον και να σου περιορίζει τις επιλογές σου για να μην ξοδέψει πολλά, εκτός βέβαια και αν πράγματι έχει οικονομικές δυσκολίες. Αυτό το σεβόμαστε και είναι άλλο κεφάλαιο.
6 tips για να έχεις ένα πετυχημένο πρώτο ραντεβού
Αν δεν μπορείς να ανταποκριθείς σε μία έξοδο, μπορείς να το κανονίσεις όποτε είσαι έτοιμος οικονομικά. Δεν είναι υποχρεωτικό να κεράσεις, όμως είναι η πρώτη εντύπωση και μιλάμε ότι θα πας σε βασικά μέρη, όπως είναι ένα μπαρ για ένα ποτήρι κρασί δεν θα φαλιρίσεις οικονομικά, αν κάνεις εσύ το κέρασμα. Επίσης, αν δεν έχεις οικονομικές δυσκολίες, δείχνει ότι έχεις και έναν συναισθηματικό περιορισμό. Μάλλον θα δυσκολεύεσαι να δώσεις και συναισθήματα, γιατί πώς να το κάνουμε ο άνθρωπος που ξέρει να δίνει, έχει άλλο συναισθηματικό υπόβαθρο. Σκέψου την ιστορία του Εμπενίζερ Σκρουτζ και ίσως σώσεις την κατάσταση.