Η σχέση με τις «ξεπέτες» είναι μία κολόνια που κρατάει χρόνια. Πάει πολλά χρόνια πίσω, στις εποχές του γυμνασίου που το heavy petting (σ.σ.: γνωστό και ως «φάσωμα» στην Ελλάδα) μετρούσε ως πόντος στο σκορ που κρατούσες με τους φίλους σου.
Και, ναι, πολλές φορές ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος. Αγχωνόσουν για την απόδοσή σου.
Μια νέα αμερικανική έρευνα δείχνει πως για το πόσο καλά περνάς στα one-night stand ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό οι φίλοι σου. Φίλε μην πάει ο νους σου στο κακό. Το ζήτημα είναι αν εγκρίνουν ή όχι. Αν σου την λένε, αν ειρωνεύονται ή στο παίζουν «προφέσορες» για το τι πρέπει να κάνεις και τι όχι.
Σε αντίθεση με ότι μπορεί να ισχύει για τους ανθρώπους που δεν βρίσκονται στον φιλικό σου κύκλου, που μπορείς να τους γράφεις κανονικότατα και με τον νόμο, δεν ισχύει το ίδιο με τους «κολλητούς». Η γνώμη τους μετράει –έτσι πρέπει.
Σκέψου, λοιπόν, τώρα τι μπορεί να συμβαίνει: όταν βγαίνετε για «κυνήγι» και εσύ καταφέρνεις και χτυπάς τον στόχο, τι σου λένε οι κολλητοί; Μήπως αρχίζουν να κάνουν review στο «πρόσωπο» λες και είναι μπριζόλα; Πόσο λεπτή, πόσο χοντρή, αν είναι «φρεσκαδούρα» ή «σάπια»; Μήπως ξαφνικά θυμούνται να σου κάνουν διάλεξη για την άστατη ζωή σου; Μήπως ακούς ατάκες «θα μπορούσες και καλύτερα» αντί για ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη; Μήπως προσπαθούν να σου πουν ότι δεν «χτυπάς» τόσο καλές γκόμενες όσο θα έπρεπε; Ε και; Διότι ακόμη και έτσι να είναι, ένα είναι σίγουρο: καλύτερα το κρεβάτι σου να είναι γεμάτο παρά άδειο –και μη σκας, σιγά σιγά θα αρχίσεις να ανεβαίνεις και level.
Άκου δε σημαίνει ότι οι φίλοι σου δε σε αγαπάνε –το αντίθετο. Απλά μπορεί και να ζήλεψαν λίγο, μπορεί καμιά φορά να ισχύει η παροιμία «όσο δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».
Εσύ κοίτα να περνάς καλά και μη δίνεις τόση σημασία στα σχόλια. Η φάση με τα one-night stands πρέπει να θυμίζει πάρτι και όχι εξετάσεις -χωρίς άγχος, χωρίς πολλές πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις. Η φάση είναι για να «γουστάρεις» χωρίς να μπαίνεις σε δεύτερες σκέψεις. Η φάση οφείλει να είναι #yolo.