Getty Γιατί ο Mbappe ήθελε να αντιγράψει την καράφλα του Zidane;

Η άγνωστη ιστορία πίσω από το haircut του νέου superstar της Ρεάλ Μαδρίτης και η αγάπη του για τον Ζιζού.

Αν ρωτήσεις όλους τους superstars της Αργεντινής, όλοι θα σου πουν ότι ήθελαν να μοιάσουν στον Diego Maradona. Μέχρι και ο Ginobili το έχει αναφέρει παρότι ασχολήθηκε με το μπάσκετ. Ο Ντιεγκίτο δεν ήταν απλώς ένας τύπος που ήξερε καντάρια μπάλα. Ήταν “εθνικός ήρωας”. Κάτι αδιανόητο που μόνο όσοι το έζησαν μπορεί ο νους τους να το συλλάβει. Συμβαίνει αυτό με τους μεγάλους ποδοσφαιριστές. Τα νέα παιδιά θέλουν να τους μοιάσουν. Μάλιστα κάποια οδηγούνται σε ακρότητες. 

Όπως για παράδειγμα ο Kylian Mbappe. Ο superstar της στρογγυλής θεάς που μπορεί να μην έχει δίπλωμα, αλλά γνωρίζει πως να οδηγήσει τις ομάδες του στην επιτυχία. Το “χρυσό αγόρι” του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Άφησε το Παρίσι ύστερα από 7 χρόνια, το δικό του το σπίτι σε άλλους νοικιάστηκε και μετακόμισε στη Μαδρίτη. Ο -κατά πολλούς- καλύτερος παίκτης του πλανήτη στην -χωρίς αμφιβολία- καλύτερη ομάδα του πλανήτη. 

Υπάρχει κάτι το καρμικό ανάμεσα στη σχέση του Mbappe με τη “Βασίλισσα”. Βλέπεις, ο Γάλλος από μικρό παιδί είχε δύο ποδοσφαιριστές που θαύμαζε: Τον Cristiano Ronaldo και τον Zinedine Zidane. Οκ, δεν τον αδικούμε. Ο πατέρας του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο France Football το 2016, είχε αποκαλύψει ότι ο γιος του ήταν οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης και στον ελεύθερό του χρόνο χάζευε με τις ώρες βίντεο του CR7. Την ίδια στιγμή έχουν διαρρεύσει στιγμιότυπα του 14χρονου Kylian από το παιδικό του δωμάτιο και στους τοίχους να υπάρχουν παντού αφίσες του Πορτογάλου superstar.

 

 

Ωστόσο “όταν είσαι αγόρι και Γάλλος, τότε το είδωλό σου είναι ο Zidane”. Τα λόγια ανήκουν, φυσικά, στον νέο superstar της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Mbappe λατρεύει παθολογικά τον Zidane, λόγω της άψογης τεχνικής και της μοναδικής κομψότητάς του. Σε βαθμό να αντιγράψει το… κούρεμά του; Τι πάει να πει “μα είναι καραφλός”; 

 

 

Σε μια συνέντευξη στο γαλλικό κανάλι Canal+ το 2017, ο Mbappe εξήγησε την επιλογή του: “Εκείνη την εποχή, ήμουν λίγο στον δικό μου κόσμο. Αυτό με έκανε να θέλω να έχω το ίδιο κούρεμα με εκείνον. Γιατί όταν σου αρέσει ένας παίκτης, θέλεις να τα κάνεις όλα όπως αυτός. Αν και τα παιδιά μισούν το σπανάκι, αν τρώει σπανάκι, τότε θα φάνε σπανάκι. Ήθελα να κάνω τα πάντα σαν αυτόν, γι' αυτό ζήτησα από τον κομμωτή να μου κόψει ένα στρογγυλό κομμάτι από τα μαλλιά μου. Νόμιζε ότι ήμουν τρελός”.

Λάθος επιλογή ζωής Kylian. Ελπίζουμε τουλάχιστον να πετύχεις έστω και τα μισά απ’ όσα πέτυχε ο Ζιζού στη Μαδρίτη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved