Τρία πράγματα που θα σε βοηθήσουν να αφήσεις μουστάκι

Αν το αφήνεις και βγαίνει σαν ξηλωμένη κουρτίνα, είναι επειδή δεν το περιποιείσαι σωστά.

Θες να το αφήσεις αλλά κάτι πάει στραβά; Το μουστάκι δεν είναι σαν τα μαλλιά που περιμένεις να μακρύνουν. Χρειάζεται συνεχή περιποίηση και εδώ θα μάθεις πώς θα το κάνεις σωστά.

 

 

Αρχικά επέλεξε το σωστό timing

Ο ευκολότερος τρόπος για να κόψεις το μουστάκι σου στην αρχή είναι με κουρευτική μηχανή ή ένα ψαλιδάκι για τα γένια, αλλά μετά από τρεις έως τέσσερις εβδομάδες προχωρήστε από αυτά σε ένα ποιοτικό ψαλίδι για τις τρίχες προσώπου για να κόψεις την περιοχή γύρω από το στόμα. Αυτή είναι επίσης η στιγμή για να αρχίσετε να χρησιμοποιείς μια χτένα για μουστάκι, μαζί με λίγο κερί. Αυτά τα δύο μαζί, θα σε βοηθήσουν να διαμορφώσεις το μουστάκι σου, αλλά και να το «δέσουν» στην περίπτωση που έχεις κενά με αποτέλεσμα να φαίνεται πιο αφράτο.

Πλύνε το και μαλάκωσέ το

Απλά πράγματα. Ό,τι χρειάζεσαι για τις τρίχες στο κεφάλι, χρειάζεσαι και για εκείνες στο μουστάκι. Οι τρίχες του προσώπου μπορεί να είναι σκληρές, κάτι που μπορεί να κάνει το δέρμα σου να αισθάνεται ξηρό και, ενίοτε, να σου δημιουργεί φαγούρα.  Ξεκίνα σαμπουάν και μαλακτικό ώστε να είναι πάντα καθαρό και απαλό.

Δώσε του το κερί που χρειάζεται

Το μουστάκι θέλει συντήρηση και το κερί μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Ειδικά στο χτένισμα θα σε βοηθήσει με ατημέλητες τρίχες, ενώ θα το βοηθήσει να παραμείνει απαλό



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved