associated press Πώς να φροντίσεις το πρόσωπό σου χωρίς να καταστρέψεις τον φραγμό του δέρματος;

Συμβουλές που όλοι οι άνδρες οφείλουμε να γνωρίζουμε.

Η τελευταία δεκαετία μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία δεκαετία άνθησης για την ανδρική περιποίηση. Το grooming έχει ξεφύγει από τα στενά όρια των μαλλιών και της γενειάδες και έχει προχωρήσει στην περιποίηση προσώπου με ενυδατικές κρέμες και αντηλιακά να μπαίνουν στην καθημερινή ρουτίνα των ανδρών. 

Ωστόσο, όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα στη ζωή μου, χρειάζεται μέτρο. Οι δερματολόγοι συνιστούν τη μη υπερβολική χρήση προϊόντων προσώπου διότι μπορεί να καταστρέψουν τον λεγόμενο φραγμό του δέρματός μας. Με λίγα λόγια αν χρησιμοποιείς 10 πράγματα στο  πρόσωπό σου αλόγιστα, τότε καλό είναι να το σταματήσεις. Από την άλλη, οφείλεις να κάνεις πολλά περισσότερα από το να ρίχνεις απλώς νερό στο πρόσωπό σου μόλις ξυπνήσεις. Μη φοβάσαι και μην υιοθετείς στα στερεότυπα που υπάρχουν για την προσωπική φροντίδα των ανδρών. 

 

 

«Οι άνθρωποι συχνά κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι το δέρμα τους χρειάζεται περισσότερα, αλλά στην πραγματικότητα, τα λιγότερα είναι… περισσότερα όταν πρόκειται για τον φραγμό του δέρματος σας», λέει η πιστοποιημένη από το διοικητικό συμβούλιο δερματολογίας Heather Rogers, ιδρύτρια του Doctor Rogers Skincare . "Το δέρμα σας ξέρει πώς να το κάνει - μην το εμποδίζετε."

Αυτό φυσικά, δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος. Το αντίθετο μάλιστα! Με την κατανόηση του δερματικού φραγμού, μπορείς να δημιουργήσεις ένα έξυπνο, πρακτικό σχήμα που θα κρατήσει το πρόσωπό σου πιο σφριγηλό, καθαρό και νεανικό.

Τα πρωινά μυστικά περιποίησης που δεν πρέπει να ξεχνάς

Δες παρακάτω πως θα το κάνεις

Πλύσιμο δύο φορές την ημέρα

Το υπερβολικό πλύσιμο του προσώπου είναι ένας γρήγορος τρόπος για να διαταράξεις την ισορροπία του δέρματος, αλλά ο καθαρισμός πρέπει να είναι το πρώτο βήμα σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιποίησης δέρματος. Η πιο σημαντική κίνηση είναι να περιορίσεις το πλύσιμο του προσώπου σου σε απαλά καθαριστικά. Συνήθως ακολουθείται καθαρισμός πρωί και βράδυ, αλλά αν το δέρμα σου αισθάνεται ερεθισμένο αυτήν τη στιγμή, η Rogers λέει ότι, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος περαιτέρω φθοράς, μπορεί να αρκεί ένα πλύσιμο με χλιαρό νερό το πρωί.

Έξυπνη απολέπιση

Η Dr Rogers προτρέπει τους ασθενείς της να εγκαταλείψουν οποιαδήποτε χειροκίνητη απολέπιση και αντ' αυτού να βρουν ένα ήπιο χημικό απολεπιστικό που λειτουργεί για εκείνους. Η προσέγγιση που θα ακολουθήσεις για την απολέπιση θα επηρεαστεί από τον τύπο του δέρματός σου—για παράδειγμα, στα λιπαρά και επιρρεπή στην ακμή άτομα μπορεί να αρέσουν οι ιδιότητες καθαρισμού πόρων του σαλικυλικού οξέος , ενώ οι ευαίσθητοι τύποι μπορεί να προτιμούν τα πολυυδροξυοξέα . Κάθε προϊόν έχει διαφορετικούς κανόνες σχετικά με τη συχνότητα, επομένως ακολούθησε τις οδηγίες μιας μάρκας και προσαρμόστε το όσο το δυνατόν καλύτερα στους δικούς σου στόχους και ανάγκες της επιδερμίδας σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved