Associated Press Το ανέλπιστο ερωτικό τραγούδι που έγραψε ο Kurt Cobain

Ευτυχώς τουλάχιστον που δεν το έγραψε για την Courtney Love.

O Cobain έδινε πάντα έμφαση πρώτα στη μουσική και μετά στο στίχο. Ακόμα και στις συνεντεύξεις του, δήλωνε πως ο στόχος των στίχων ήταν να συνοδεύσει την μελωδία, ακόμη και αν εκείνοι πολλές φορές δεν βγάζουν νόημα. Άλλωστε το ξέρουμε καλά αυτό μέσα από τα τραγούδια των Nirvana.

Ένα από αυτό είναι και το Aneurysm που οι Nirvana ηχογράφησαν για το Incesticide το 1992 – έχοντας παίξει το κομμάτι για πρώτη φορά live το Νοέμβριο του 1991. Ακόμη και αν το κομμάτι έχει τον τίτλο του ανευρύσματος και ο κόσμος αναρωτιόταν για καιρό αν ο Cobain προσπαθεί να αποκαλύψει κάτι με αυτόν τον τρόπο -ή αν απλούστατα ήταν άλλη μία αναφορά στα ναρκωτικά- ουσιαστικά ήταν ένα ερωτικό τραγούδι. Περίεργο;

 

nirvana aneurysm live dgc 2 cs

 

Ο Cobain πάντα εκφραζόταν περίεργα ακόμα και αν δεν έβγαζε νόημα στον υπόλοιπο κόσμο. Το Aneurysm μιλάει για την γνωριμία του τραγουδιστή με την Tobi Veil, ιδρύτρια της μπάντας Bikini Kill. Ο Kurt την είχε γνωρίσει δύο χρόνια πριν την κυκλοφορία του Incesticide, το 1990, και έκανε μαζί της μία σύντομη σχέση που ήταν αρκετά θυελλώδης. Ένιωθε πάντα άβολα αν και ερωτευμένος μαζί της, ενώ λόγω της περίεργης σχέσης του δεν ήταν και αρκετά σίγουρος ότι εκείνη τον έβλεπε ερωτικά. Σε κάθε περίπτωση ο Kurt αποτύπωσε μοναδικά τα συναισθήματα που ένιωθε για την Veil, με διασημότερο στίχο ενδεχομένως τον ‘‘Love you so much, it makes me sick’’.

Διαβάστε επίσης: Το τραγούδι των Nirvana που ηχογραφήθηκε λάθος. 

Ο κόσμος αγάπησε το τραγούδι και το χαρακτήρισε αρκετά grunge. Ίσως και το love story πίσω από τους στίχους, να τους ξίνιζε πίσω στο 1992, αλλά σίγουρα μας βγάζει νόημα σήμερα.

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved