Russel James | Angels Πορνογραφία φάτσα κάρτα στο σαλόνι σου;

Τέσσερα coffee table books για βιβλιοθήκες με στιλ (και λαγνεία).

Δωμάτιο εφήβου. Ακατάστατο, περίπου βρωμερό, συμπαθητικό, ανθρώπινο. Δωμάτιο γεμάτο από κρυμμένα αντικείμενα και περιοδικά με σάρκες κάτω από στρώματα και χωμένα σε ράφια ανάμεσα σε εγκυκλοπαιδικά πονήματα και άλλα εξωσχολικά βοηθήματα. Δωμάτιο απόρθητο για τους γονείς που όταν ανακαλύπτουν τα πορνοπεριοδικά του γιου τους απαιτούν εξηγήσεις (ο μπαμπάς τα έχει ξεφυλλίσει πρώτα με προσοχή επαγγελματία).

Η πορνογραφία δεν είναι κακή όταν είσαι άγουρος εραστής. Όταν όμως έχεις καταλήξει πως θέλεις να είναι το οχυρό της ενηλικίωσης σου, όταν έχεις διαθέσει αρκετά χρήματα για το διάκοσμο του καθιστικού και η βιτρίνα σου είναι επιμελημένη όσο δεν πάει, πώς μπορείς να έχεις την πορνογραφία που σου αξίζει χωρίς να προκαλείς το χλευασμό;

Με εξαιρετικά τολμηρά, αυστηρά ακατάλληλα coffee table books για ενήλικες αναγνώστες που εκτιμούν τον hardcore αισθησιασμό σε πολυτελές περίβλημα. Εκδόσεις, δηλαδή, σαν κι αυτές.

1. Η ηδονική Madonna

Το coffee table book με τον τίτλο “Sex”, καθιέρωσε τη Madonna ως βασίλισσα της κομψευόμενης πορνογραφίας. Γεμάτο από αριστουργηματικές φωτογραφίες του Steven Klein, οι οποίες αναδείχτηκαν υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μεγάλου creative director, Fabien Baron, για πολλούς κινείται ανάμεσα στα όρια ακατάλληλου και μη. Aπό τις 21 Οκτωβρίου 1992 όταν και εκδόθηκε μέχρι σήμερα, το “Sex” είναι ένα ακατάλληλο οδοιπορικό φαντασιώσεων της Madonna και των φίλων της (Ναόμι Κάμπελ και Ιζαμπέλα Ροσελίνι μεταξύ άλλων)  από τη Νέα Υόρκη στο Μαϊάμι. Μια ωδή εικαστική στους ερωτικούς μάστορες του φακού Guy Bourdin και Helmut Newton, γεμάτη από βίτσια και ανομολόγητες επιθυμίες. Αμφισεξουαλικό, σαδομαζοχιστικό και γεμάτο από υποταγή και διαταγή, είναι μια έκδοση συλλεκτική που αξίζει πολλά στις ιστοσελίδες μεταχειρισμένων λευκωμάτων. Σε αυτό, η 58χρονη πλέον Μadonna, είναι η Mistress Dita. Και αυτή είναι που αποφασίζει τι βίτσια θα ζήσεις σήμερα, τύπου: 

782Fkgr1

 

2. Γυμνοί Άγγελοι

Η αλήθεια είναι ότι τα κορίτσια της Victoria’s Secret δεν εμφανίζονται συχνά με μπόλικο ύφασμα πάνω τους. Ωστόσο, έπρεπε να πάρει πρωτοβουλία ο φωτογράφος Russell James για να δημιουργήσει έναν τόμο που ξερνάει ακατάλληλο αισθησιασμό μεγατόνων, πείθοντας τα πιο όμορφα πλάσματα του κόσμου να ποζάρουν μπροστά του με ηδυπάθεια και με γενναιότητα, προκειμένου να τις παραδώσει στο βλέμμα μας με το βαθμό… γυμνότητας που οι ίδιοι θα θέλαμε. Στον αντίποδα του “Sex”, ο ερωτισμός των Αγγέλων είναι βελούδινος και  απαθανατίζεται στο coffee table book “Angels”. Αdriana Lima, Alessandra Ambrosio, Candice Swanepoel, Behati Prinsloo, Miranda Kerr και Lily Aldridge στα καλύτερα και στα πιο γυμνά τους.  

FireShot Capture 17 Angels I Russell http russelljames.com photography published books angels

 

3. Στη σκιά του οργασμού

Το βιβλίο του μάστορα της σκίασης Federico Pignatelli della Leonessa, με τίτλο (το προφανές) “The Great Beauty” είναι μια εκπληκτική αφήγηση της γυναικείας φιγούρας στις έκλυτες στιγμές της. Οι γυναίκες στις σελίδες του είναι τολμηρές, απειλητικές, συμβιβασμένες με τον σεξουαλικό πυρήνα που κρύβουν ανάμεσα στους γοφούς τους, ηδονικά παραδομένες στον ναρκισσισμό της σάρκας τους. Έντεκα καλλονές ταξίδεψαν μέχρι το Ladispoli της Ιταλίας για να αφήσουν ασίγαστο τον ερωτισμό τους στην εμβληματική βίλλα J. Paul Getty, λίγο έξω από τη Ρώμη. Ο μεγάλος οργασμός; Κάπως έτσι.

coffe tables cover great beauty1

 

4. Black & White αισθησιασμός

Απαιτεί αξιοζήλευτη ικανότητα και αφοσίωση για να χωρέσεις τόση μαεστρία στο φωτογραφικό φακό. Ωστόσο η έκδοση “Senza Parole” του Marc Lagrange καταφέρνει το απίθανο, με πορτρέτα ερωτικά που αποπλανούν τις αισθήσεις μέσα από δαιδαλώδεις γυναικείες καμπύλες. Σηκώνοντας τον πήχη του αισθησιασμού ψηλά, ο Lagrange κάνει μια σειρά από μελέτες επάνω στο γυμνό γυναικείο σώμα φέρνοντας λίγη από την πλαστικότητα της γλυπτικής στις λήψεις του. Άλλωστε, ο ίδιος είναι εραστής της γυναίκας αλλά και των εικαστικών τεχνών. Κάθε κάδρο του είναι εξουθενωτικά μελετημένο για να αναδείξει το θέμα του, τον γυναικείο ερωτισμό σε όλες του τις εκφάνσεις. Κάπως έτσι, το σεξ γίνεται τέχνη.

parole1



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved