Θα μπορούσε να είναι υπόθεση σε ταινία, «Πώς είναι να βρίσκεσαι σε ένα τραπέζι με φαγητό μαζί με άλλους εννέα εντελώς άγνωστους ανθρώπους». Εξάλλου, το φαγητό δεν είναι από μόνο του ένα μέσο για να φέρνει κοντά τους ανθρώπους, να τους ενώνει και να δημιουργεί μνήμες; Δεν είναι τυχαίο ότι ένα κάλεσμα σε ένα δείπνο είναι πάντα μια ιδανική ευκαιρία για να γνωρίζεις άτομα για να δημιουργηθούν νέες ανθρώπινες συνδέσεις και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει η Miele για αυτό και δημιούργησε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, όπου προσκαλεί τους λάτρεις της υψηλής μαγειρικής στα Private Dinners by Miele.
Τι είναι τα Private Dinners by Miele;
Αυτές οι εκδηλώσεις είναι πράγματι «private» καθώς απευθύνονται σε έναν περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων -μόλις 10 άτομα - που καλούνται για να απολαύσουν ένα ιδιαίτερο δείπνο σε ένα αποκλειστικό περιβάλλον. Ο χώρος του Miele Experience Center στο Μαρούσι μετατρέπεται για την περίσταση σε ένα προσεγμένο, boutique εστιατόριο, έτοιμο να φιλοξενήσει λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Miele συνεργάζεται με κορυφαίες προσωπικότητες από τον χώρο της μαγειρικής, του κρασιού και της γαστρονομίας, και σε συνεργασία με τον Chef της Miele Αλέξανδρο Συνγκιρίδη, δημιουργεί ειδικά μενού εμπνευσμένα από γεύσεις και προϊόντα διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας. Κάθε δείπνο είναι ξεχωριστό, σχεδιασμένο αποκλειστικά για την εμπειρία αυτή και προσανατολίζεται να αναδείξει τις μοναδικές γεύσεις της ελληνικής γης.
Κάθε private dinner προσφέρει στους καλεσμένους μια γαστρονομική περιήγηση στις γεύσεις και στα αρώματα της ελληνικής κουλτούρας, μετατρέποντας τη βραδιά σε μια αξέχαστη εμπειρία εξερεύνησης και απόλαυσης. Και όπως είναι φυσικό, ήθελα να ζήσω και εγώ αυτή την ξεχωριστή κατάσταση.
Η σύνθεση της δικής μας βραδιάς by Miele
Τέσσερις δημοσιογράφοι, ένας φοιτητής νομικής, μία δασκάλα, δύο κορίτσια που εργάζονται σε εργοστάσιο σοκολάτας, μία υπάλληλος σε τμήμα μάρκετινγκ και τέλος ένας πληροφορικάριος παρευρεθήκαμε για να απολαύσουμε μία γαστρονομική εμπειρία εμπνευσμένη από την περιπέτεια, τη φύση και την αυθεντικότητα και έτσι γίναμε συμμέτοχοι και συνδαιτημόνες.
Όλα ξεκίνησαν Τετάρτη βράδυ γύρω στις οχτώ το βράδυ στο Miele Experience Center στη Λεωφόρο Κηφισίας. Μπαίνοντας μέσα μάς περίμενε ένα ποτήρι με κρασί Μαλαγουζιά και κάπως έτσι ξεκίνησαμε την περιήγησή μας στον κομψό εκθεσιακό χώρο της Μiele, όπου μπορέσαμε να ανακαλύψουμε τα προϊόντα Miele και να θαυμάσουμε σύγχρονο design και καινοτομία.
Στη συνέχεια, έχοντας τελειώσει αυτή την περιήγηση, πήγαμε στην αυλή, όπου οι Nomade et Sauvage είχαν αναλάβει τη γαστρονομική μας βραδιά. Το σκηνικό ήταν επιβλητικό, με αναμμένα κεριά να κοσμούν τον χώρο, όπου μέσα από κάθε πιάτο ήταν έκδηλη η φιλοσοφία των Nomade et Sauvage που συνδυάζουν τη βιωσιμότητα με την ελληνική παράδοση, αποδεικνύοντας ότι η γαστρονομία μπορεί να είναι ταυτόχρονα βιώσιμη και αυθεντική. Όταν όλα ήταν έτοιμα, ήμασταν έτοιμοι πλέον να απολαύσουμε το φαγητό σε ένα όμορφα διακοσμημένο τραπέζι με λαχανικά και φρούτα της εποχής και όχι μόνο.
Χταπόδι, καμένα κουνουπίδια και κολοκυθόπιτα με παγωτό καϊμάκι
Το μενού ήταν πλούσιο με τη θάλασσα που είναι διαχρονική πηγή έμπνευσης για την ελληνική κουζίνα να βρισκόταν στο επίκεντρο αυτού του δείπνου. Το μενού ενσωμάτωνε τη σύνδεση της θάλασσας και της γης, δημιουργώντας ένα ταξίδι γεύσεων που συνδέει το παρελθόν με το παρόν, προσφέροντας μια εμπειρία που μαγεύει τις αισθήσεις, ενώ τα εξαιρετικά κρασιά του κτήματος Άλφα μάς συνόδευσαν σε αυτό το γαστρονομικό ταξίδι.
Η βραδιά ξεκίνησε με προζυμένιο ψωμί, όπου είναι ο πρωταγωνιστής κάθε ελληνικού τραπεζιού, που συνδέει γη και θάλασσα μέσα από την παραδοσιακή του προετοιμασία. Σε αυτό δοκιμάσαμε μία εξαιρετική παραλλαγή με πράσο. Στη συνέχεια δοκιμάσαμε ένα χταπόδι αντικριστό, συνοδευόμενο από σελινόριζα στη μασίνα, γεμιστή με ρύζι και μυρωδικά. Το χταπόδι ήταν πράγματι άψογα μαγειρεμένο, κάτι που αποτελεί στοίχημα σε μία κουζίνα.
Στη συνέχεια δοκιμάσαμε γλώσσα μοσχαρίσια με κυδώνια στο ξυλόφουρνο, ένα πιάτο που συνδυάζει τη γήινη πληρότητα του κρέατος με τη γλυκύτητα των κυδωνιών, αποτυπώνοντας τη φιλοσοφία της σύνδεσης με τη φύση. Έπειτα, έφτασαν τα καμένα κουνουπίδια, φέτα μαλακή, παραπούλια στο μαντέμι, λαδολέμονο ταχίνι, ένα πιάτο αφιερωμένο στη γη, με έντονες καπνιστές νότες και υλικά που συνθέτουν τη γεύση της ελληνικής υπαίθρου.
Και λίγο πριν τέλος, ήρθαν τα μάγουλα μοσχαρίσια, χόρτα φρικασέ στο ταβά, ένας συνδυασμός που φέρνει την παράδοση στο προσκήνιο, αναδεικνύοντας τη ζεστασιά της ελληνικής κουζίνας. Το κάθε πιάτο με τη δική του προσωπικότητα, έβαζε το δικό του λιθαράκι για να έχουμε μία ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία. Στο τέλος για επιδόρπιο ήρθε μία απολαυστική κολοκυθόπιτα με παγωτό καϊμάκι, ένα παραδοσιακό γλυκό που κλείνει τη βραδιά με νοσταλγία και αυθεντικότητα, σε μία εξαιρετική εκτέλεση.
Τελικά, τι μένει από ένα private dinner;
Πιστεύω ότι η σωστή απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι τα συναισθήματά μας. Πράγματι, ένα πολύ καλό φαγητό, ένα καλό κρασί και ένας όμορφος χώρος έχουν τη δύναμη να δημιουργήσουν νέες ανθρώπινες σχέσεις. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής των πιάτων, δεν φάγαμε μόνο το φαγητό, αλλά μπορέσαμε να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να γελάσουμε και στο τέλος να φύγουμε χορτάτοι και ευδιάθετοι, κλείνοντας την ημέρα με έναν πολύ όμορφο τρόπο.
Ήταν ένα πολυεπίπεδο ταξίδι τόσο γευστικά, όσο και επικοινωνιακά, ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα μας και μία πρόσκληση σε νέες εμπειρίες.