associated press Ο Al Pacino επιβεβαιώνει τον τίτλο του απόλυτου old-guy swag

Πρώτα μας έκανε εντύπωση η «Shrek» θήκη κινητού, μετά ανακαλύψαμε τη σχέση πατέρα - κόρης και στο τέλος πήραμε ένα νέο μάθημα.

Στη θέαση του Al Pacino αυτομάτως έρχονται εικόνες από τις καλές εποχές του κινηματογράφου. Σκληρές εικόνες, προφανώς. Είτε ως Michael Corleone στον Νονό, όπου μεταμορφώνεται από ένα αθώο κολλεγιόπαιδο σε ψυχρό και πανούργο αφεντικό της μαφίας, είτε ως Tony Montana στο Scarface, όπου ως βαρόνος του εγκλήματος με ανύπαρκτο αυτοέλεγχο δε θα ήθελες να μπεις στη «μαύρη λίστα» των εχθρών του. Ωστόσο, στο σήμερα, ο Al Pacino είναι απλώς ένας 84χρονος old guy που θέλει να μοιραστεί μαζί μας τα απομνημονεύματά του. 

Στο βιβλίο του «Sonny Boy», που κυκλοφόρησε στις 08 Οκτωβρίου, θα ξεφυλλίσεις τη ζωή ενός ανθρώπου που δεν έχει πια τίποτα να φοβηθεί και τίποτα να κρύψει. «Όλοι οι σπουδαίοι ρόλοι, οι βασικές συνεργασίες και οι σημαντικές σχέσεις παρουσιάζονται με τον σεβασμό που τους αξίζει, όπως και η προβληματική «συγκατοίκηση» μεταξύ δημιουργικότητας και εμπορικότητας στα υψηλότερα επίπεδα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην περιγραφή.  Θα το αγοράσουμε; Ξεκάθαρα. Όταν έχεις την ευκαιρία, μέσα σε 384 σελίδες, ν’ ανακαλύψεις ιστορίες και λεπτομέρειες για τη ζωή και το έργο ενός από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς όλων των εποχών, τότε δε χάνεις την ευκαιρία. Ο Al Pacino είναι ενθουσιασμένος με αυτή τη δουλειά. Θέλοντας να προωθήσει την αυτοβιογραφία του, παραχώρησε μία συνέντευξη στο BBC, η οποία έγινε viral για τον πιο άκυρο αλλά και γλυκό λόγο. 

 

 

Τι συνέβη; Ο -άλλοτε- αδίστακτος νονός της μαφίας έχει μία θήκη κινητού με φωτογραφίες του Shrek. Ο συνδυασμός που ποτέ δεν περιμέναμε να δούμε. «Από όλα τα πράγματα στον κόσμο που θα περίμενα να έχει ο Al Pacino στη θήκη του κινητού του», σχολιάζει ο δημοσιογράφος καθώς ο Pacino ξετυλίγει τα ενσύρματα ακουστικά του από τη συγκεκριμένη θήκη, «δεν περίμενα… τον Shrek». Ο Al Pacino απολαμβάνει τη στιγμή. Το μετατρέπει σε μια μικρή σκηνή ταινίας. Αλίμονο, βούτυρο στο ψωμί του όλο αυτό. Βγάζει ένα σύντομο, κοφτό γέλιο, όπως θα περίμενες από έναν 84χρονο άντρα, και απαντά: «Ποιος θα περίμενε τον Shrek; Ποιος;» Δείχνει τη θήκη στην κάμερα, κοιτάζει κατευθείαν στο φακό και ψιθυρίζει: «Αυτή είναι δική μου». Ξαφνικά, και με έναν παράξενο τρόπο, είναι σαν να μας καθηλώνει ο Michael Corleone μ’ έναν μονόλογο για έναν κινούμενο πράσινο γίγαντα. Το έχει ακόμη ο άνθρωπος. Η υποκριτική δε φεύγει από μέσα του.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη θήκη κάνει την εμφάνισή της. Τον Απρίλιο του 2022, σε μία φωτογραφία που κυκλοφόρησε από ένα δείπνο με τον Jason Momoa περιλάμβανε τη θήκη, τοποθετημένη ανάποδα στο τραπέζι. Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ο Pacino εθεάθη με το «Shrek-cessory» φεύγοντας από το ξενοδοχείο Four Seasons στο Beverly Hills, ενώ τέλος, τον Μάρτιο, η θήκη εντοπίστηκε ξανά όταν έφτασε για μια ακόμα συνάντηση στο Los Angeles.

O Al Pacino πήρε τα ρίσκα που κανείς άλλος δεν τόλμησε

 

Πώς προέκυψε όμως; Όταν ο δημοσιογράφος του BBC ρωτά τον Pacino να εξηγήσει το «γιατί επέλεξε τον Shrek», αυτός λέει ότι η μικρότερη κόρη του, του ζήτησε κάποτε το κινητό του. Το πήρε, και όταν του το επέστρεψε, «είχε αυτό πάνω του», λέει ο 84χρονος ηθοποιός, δείχνοντας τη θήκη. «Μου είπε, “Είναι ο Shrek, μπαμπά!” Και της είπα, “Shrek; Ουάου. Οκ, μικρή, θα το κρατήσω”». Η μικρότερη κόρη του είναι η Olivia Rose, η οποία γεννήθηκε το 2001 και όταν του χάρισε τη θήκη με τον Shrek, πρέπει να ήταν 21 ετών. Ίσως και όχι. Ενδεχομένως αυτό να συνέβη όταν ήταν μικρότερη και η θήκη βγήκε στο προσκήνιο αρκετά χρόνια μετά. Όπως και να έχει, του ταιριάζει απόλυτα. 

 

 

Είναι ο απόλυτος old-guy swag

Τι σημαίνει ο ορισμός «old-guy swag»; Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά; Εν συντομία το να είσαι old-guy swag σημαίνει πως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορούν να μετατρέψουν αστεία, φανταχτερά ρούχα ή αξεσουάρ, σε πράγματα που μοιάζουν πραγματικά στιλάτα. Διότι τέτοια φανταχτερά πράγματα ταιριάζουν τέλεια με την αίσθηση ότι είναι πλέον μεγάλοι και δεν ενδιαφέρονται για το αν δείχνουν προσεγμένοι. Σε οποιονδήποτε άλλον, θα ήταν αξεπέραστα cringe. Σε έναν συνταξιούχο 80 χρονών, όμως, έχει μια αδιαμφισβήτητη γοητεία.

 

 

Για τον Al Pacino, αυτή η ιδιότητα ενισχύεται από το γεγονός ότι δεν είναι απλώς ένας μεγάλος σε ηλικία τύπος, αλλά και ένας σχετικά νέος μπαμπάς. Έχει έναν γιο, τον Roman, που είναι μόλις 16 μηνών. Οπότε ένας άντρας 84 ετών και νέος πατέρας έχει διπλό δικαίωμα να επιδίδεται σε εκκεντρικές, φανταχτερές αισθητικές επιλογές. Αυτό είναι που κάνει τη θήκη του Shrek να φαίνεται τόσο ιδιαίτερη πάνω στα χέρια του. Και φυσικά, το γεγονός ότι σηματοδοτεί μια ευχάριστα αλλαγή διάθεσης για τον άνθρωπο που κάποτε ήταν το κινηματογραφικό πρόσωπο του υποκόσμου της Αμερικής.

Από, εμάς, είναι «ναι».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved