Τύπος ψάχνει απεγνωσμένα να βρει φασαίες στην Αθήνα. Μπορείτε να βοηθήσετε;

Θα μπορούσε να είναι επεισόδιο στις «Οικογενειακές ιστορίες» αλλά η ζωή ξεπερνά την τέχνη.

Δε θα τη βρεις στα πιο αδιάφορα party. Θα τη δεις σ’ εκείνα τα events που έχουν κάνει το peak τους. Κάπως εναλλακτική, προσαρμόζεται σε κάθε συνθήκη, από το να πιει τσίπουρο σε κάποιο καφενείο του θανάτου ακούγοντας Ιουλία Καραπατάκη ή στα techno parties, σε αυτά τα μπραντσάδικα που το μεσημέρι σερβίρουν τοστ αβοκάντο και το βράδυ μεταμορφώνονται σε techno κολοκύθες. Ωστόσο η πλειοψηφία που έχει ασπαστεί τον Φασαιϊσμό είναι άτομα που η διασκέδαση και ο τρόπος που συμπεριφέρονται περιστρέφεται γύρω από «τη φάση». 

Προσεγγίζουν τα πάντα επιφανειακά, πάνε σε όλα τα κοινωνικά events που hypeάρουν, είτε πρόκειται για ένα κάλεσμα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, είτε για να κάνουν φεμινιστική γιόγκα στο ΚΠΙΣΝ. Θα ποστάρουν τα πάντα στο Instagram, θα περάσουν το κυριακάτικο μεσημέρι τους στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μετρούν ήδη αντίστροφα για το φεστιβάλ στον Χελμό (μου μάθατε και την Κλειτορία Καλαβρύτων που μέχρι πριν από 2 χρόνια πίνατε βότκες σαν τα λυκόσκυλα στην Αράχωβα ακούγοντας Αντώνη Ρέμο). Το καλοκαίρι μεταναστεύουν στην Ικαρία, στην Αστυπάλαια, κάνουν ελεύθερο camping στο Κάτω Κουφονήσι και ζουν το lifestyle τους στην Τήνο.

 

 

Η φασαία πηγαίνει με το ρεύμα της εποχής. Παθαίνει FoMO αν δε βρίσκεται εκεί που είναι η τάση. Συνδεδεμένη με τα social media, το επόμενο story (και φυσικά αν το είδε το crush) είναι αυτό που έχει σημασία. Καπνίζει υποχρεωτικά στριφτό τσιγάρο και θα την πετύχεις με μία tote bag και περιπτερόμπιρα στο χέρι. 

Όχι στην μπουζουκοποίηση της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής

Ωστόσο οι περισσότεροι τα γνωρίζουμε. Έχουμε γκώσει από αυτό το είδος που -δε- σέβεται τον εαυτό του αλλά τι να κάνεις; Κάποιοι, κόντρα στο ρεύμα, θεωρούμε ότι σημασία έχει να είσαι πραγματικά ο εαυτός σου διότι η προσωπικότητά μας είναι μοναδική και το ανεπιτήδευτο πάντα γοητεύει. Αλλά, ένας χρήστης στο Reddit ψάχνει απεγνωσμένα να βρει φασαία στην Αθήνα. Ρώτησε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, “σε ποιες περιοχές συχνάζουν άτομα τέτοιας αισθητικής/lifestyle περισσότερο;” και πήρες τις απαντήσεις του. 

Ενδεχομένως ρώτησε για να τις αποφύγει θα έλεγε κάποιος πιο πονηρεμένος από εμένα.

 

fasaia

fasaia1

fasaia2

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved