Ο Γιώργος Λιάγκας θεώρησε καλή στιγμή να μας μιλήσει για το σπίτι του Μπάλντοκ

Αν πίστευες ότι έχουμε πιάσει πάτο, τότε άνοιξε τα πρωινάδικα να δεις τον Λιάγκα που έγινε μεσίτης.

«Το σεξ δεν είναι πια άσεμνο. Δεν αρκεί. Εδώ και πολύ καιρό έχει πάψει να είναι συνώνυμο της αισχρότητας ούτε προκαλεί αισθήματα ντροπής και αποστροφής. Το σεξ είναι νόμιμο. Μπορείς να το κάνεις, να το δεις, να μιλήσεις γι' αυτό δίχως περιορισμούς, τουλάχιστον όχι σημαντικούς. Μόνο ο θάνατος είναι πορνογραφικός». Ο Γάλλος κοινωνιολόγος, Ζαν Μποντριγιάρ, μας είχε προειδοποιήσει από τα 90s γι’ αυτά που βιώνουμε σήμερα. Ο θάνατος ενός ανθρώπου γίνεται υλικό για reality, για σχολιασμό, για να κάνουμε τα analytics να πάρουν φωτιά, να ανεβάσουμε τα νούμερα τηλεθέασης γιατί δεν μπορεί να μας “ρίχνει στα αυτιά” η Φαίη και η ΚατΚεν και τι θα πουν οι χορηγοί; 

Ο αδόκητος χαμός του Τζορτζ Μπάλντοκ “πάγωσε” το πανελλήνιο. Ένα νέο παλικάρι γεμάτο όνειρα και ζωντάνια, ένας πατέρας που αφήνει πίσω του ένα 2χρονο παιδί βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του. Δεν υπάρχουν πολλά να συζητήσουμε γι’ αυτό. Όταν ο θάνατος επισκέπτεται ένα νέο παιδί τότε οφείλεις να σωπάσεις και να σκύψεις με σεβασμό το κεφάλι στους ανθρώπους που αφήνει πίσω του. Ο κανιβαλισμός του θανάτου είναι ο απόπατος της κοινωνίας μας. Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία. Όχι, απλώς, εδώ δε χωράνε οπαδικά αλλά εδώ δεν υπάρχουν ρεπορτάζ. Ο ιατροδικαστής θα κάνει τη δουλειά του, η οικογένεια και οι φίλοι θα πενθήσουν και οι υπόλοιποι θα σωπάσουμε.

 

 

Αυτά σ’ έναν ιδανικό κόσμο. Σε αυτό το καρναβάλι του τρόμου που έχουμε δημιουργήσει, σε αυτή τη δυστοπία, όπου όλοι είμαστε αριθμοί, ο Γιώργος Λιάγκας αποφάσισε να γίνει μεσίτης σε live σύνδεση. Παίρνοντας τη σκυτάλη από το «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη, ο οποίος είχε την ευφάνταστη ιδέα να καταγράψει με drone την πισίνα που βρέθηκε νεκρός ο Τζορτζ Μπάλντοκ, ο Γιώργος Λιάγκας μάς ενημέρωσε για τα χαρακτηριστικά του ακινήτου. Έτος κατασκευής: 2024, εμβαδόν: 210 τ.μ., μεζονέτα, επιπλωμένο, 4 μπάνια + wc, κουφώματα αλουμινίου, πόρτα ασφαλείας, θέα θάλασσα και φυσικά... πισίνα. Ανατριχίλα. Πήρα γκριμάτσα Βασίλη Λεβέντη, όταν το έγραψα. 

 

liagkas baldok

 

Κοστίζει κοντά στα 15.000 ευρώ το ενοίκιο, οπότε τώρα που… αδειάζει, ίσως πρόκειται για μεγάλη ευκαιρία. Αλήθεια, πώς μπορείς να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και να μη γράψεις αυτά που δεν γράφονται; Ο εισαγγελέας τι κάνει; Α, ξέχασα, πρέπει να πάει για έξωση πρώτης κατοικίας σε κάποιον κακομοίρη στην Κυψέλη. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved