Pexels Πρώτη αποβολή για κινητό σε σχολείο: Ένα μέτρο που έπρεπε να γίνει;

Η συζήτηση για το θέμα της βδομάδας έχει πολλές διαφορετικές οπτικές να εξετάσει.

Ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, ειδικά από τη στιγμή που είχε γίνει γνωστό ότι απαγορεύονται τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία. Θα πει κανείς ότι μπορούσαν απλώς να γίνουν συστάσεις και να αποφευχθεί μια τόσο αυστηρή ποινή, ειδικά τώρα που καλά-καλά δεν έχει αρχίσει η σχολική χρονιά.

H 1η μέρα σχολείου και η επιστροφή στο γραφείο δεν έχουν καμία διαφορά

Το συμβάν πάντως ήδη εγείρει σημαντικά ερωτήματα όσον αφορά την ισορροπία μεταξύ τεχνολογίας και εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς και για τους κινδύνους που απορρέουν από την ανεξέλεγκτη χρήση των ψηφιακών μέσων από τους νέους.

 

 

Κάποιος απόλυτος, θα έλεγε ότι από τη στιγμή που σκοπός είναι η διαπαιδαγώγηση των μαθητών και υπάρχουν κανονισμοί περί απαγόρευσης κινητών, τότε η μη συμμόρφωσή τους θα πρέπει να συνοδεύεται από συνέπειες. Από την άλλη πλευρά βέβαια, μια αποβολή μπορεί να θεωρηθεί υπερβολικά αυστηρή για μια σχετικά μικρή παράβαση, ιδιαίτερα εάν ο μαθητής δεν είχε κακή πρόθεση ή αν η χρήση του κινητού ήταν περιστασιακή.

Το θέμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι, όπως δήλωσε στο Newsbomb.gr η Κέλλυ Ιωάννου, Δρ. Ψηφιακής Εγκληματολογίας, το ζητούμενο είναι να εκπαιδευτούν οι νέοι για το πώς να τα χρησιμοποιούν με ασφάλεια και υπευθυνότητα, αλλά και ότι η τεχνολογία μπορεί να μετατραπεί από εργαλείο γνώσης σε απόσπαση προσοχής, όταν δεν χρησιμοποιείται σωστά.

5 πράγματα που έκανα στο Λύκειο και κατάλαβα πως ήταν λάθος

Η αποβολή του μαθητή λόγω κινητού, έχει πολλές διαφορετικές «γωνίες» που μπορεί να το δει κανείς. Εάν γίνεται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, σαφώς και έχει ένα νόημα να γίνεται, ωστόσο, και μόνο που ακούει κανείς τη λέξη αποβολή τον πιάνει και ένας «κόμπος» στον λαιμό λόγω της αυστηρής επιβολής του νόμου.

Και όπως ξέρουμε πολλές φορές, όταν οι συνέπειες των κανονισμών είναι πολύ έντονες και σκληρές, τότε πετυχαίνουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved