Assosiated Press Ο Donald Trump με μία κίνηση δίνει δύναμη στο Bitcoin

Άνοιγμα στον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων», μήπως όμως θα του στοιχίσει;

Όλοι γνωρίζουμε πως πολιτική και πλούτος είναι στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα, έστω και με έμμεσο τρόπο. Άλλωστε δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει στους (υποψήφιους) προέδρους να δραστηριοποιούνται με τις επιχειρήσεις τους, και αφού μιλάμε για τις ΗΠΑ, και αναφερόμαστε στην επέκταση της οικογενειακής αυτοκρατορίας του Donald Trump στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Τρία πράγματα που οφείλεις να γνωρίζεις για τα κρυπτονομίσματα

Στην προκειμένη περίπτωση ο γιος του, Donald Trump Jr. αναλαμβάνει τη διαχείρισή της νέας εταιρείας κρυπτονομισμάτων, ονόματι World Liberty Financial η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα προσφέρει ευκαιρίες σε άτομα που δεν μπορούν να λάβουν χρηματοδότηση από παραδοσιακές τράπεζες.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι ο Trump έχει δείξει έμπρακτα τη στήριξή του στην αγορά των κρυπτονομισμάτων χαρακτηρίζοντάς την «πολύ νέα και αναπτυσσόμενη. Πιστεύω σε αυτήν». Όλα αυτά, λίγες μέρες μετά τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του ενώ έπαιζε γκολφ στο κλαμπ του στο West Palm Beach της Φλόριντα.

 

 

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για δεύτερη τετραετία στο Oval Office, υποσχέθηκε πρόσφατα ότι θα μετατρέψει τις ΗΠΑ «στην παγκόσμια πρωτεύουσα του bitcoin και των κρυπτονομισμάτων», εφόσον κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, κάνοντας σαφείς τις προθέσεις του.

Τα «κατασκοπικά» σκουλαρίκια της Kamala Harris ήταν οι νικητές του debate

Τι σημαίνει όμως αυτό για το bitcoin και τον ίδιο τον Trump;

Η νέα επιχείρηση κρυπτονομισμάτων της οικογένειας, έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει σημαντικά τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων και ειδικά το Bitcoin, από τη στιγμή που έκανε ο ίδιος ένα τόσο δυνατό άνοιγμα. Η World Liberty Financial, αναμένεται να επωφεληθεί από την προώθηση φιλικών προς τα κρυπτονομίσματα πολιτικών, εάν ο Donald Trump δίνοντας ουσιαστικά χώρο και ελπίδα ότι το συγκεκριμένο crypto αξίζει την επένδυση.

Άλλωστε όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις στο παρελθόν, αρκεί μια μακρόσυρτη αλλά και δυναμική δήλωση από έναν «δυνάστη» των social media με οικονομική ευχέρεια για επηρεάσει μεγάλο μέρος της συμπεριφοράς των κρυπτονομισμάτων. Ξεχνιέται τι έκανε τόσο καιρό o Elon Musk μέσω X;

Αν και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί πολλές λεπτομέρειες για την επιχείρηση, η υποστήριξη του Trump στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, μαζί με την πρόθεσή του να προωθήσει πολιτικές που θα υποστηρίζουν την ανάπτυξη των ψηφιακών νομισμάτων, θα μπορούσε να επηρεάσει θετικά τις τιμές του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, καθώς επενδυτές βλέπουν μια πιο θετική ρύθμιση να διαφαίνεται στον ορίζοντα​.

 

 

Ωστόσο, υπάρχουν και ηθικές ανησυχίες σχετικά με την ανάμιξη της οικογένειας σε αυτήν την επιχείρηση, ειδικά αν ο Trump επιστρέψει στην προεδρία. Κάποιοι βλέπουν πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων εάν οι πολιτικές του ως πρόεδρος ωφελήσουν την οικογενειακή επιχείρηση.

Ο Hulk Hogan έσκισε μπλούζα για χάρη της Trump-a-mania

Ο Raegan και Bush είχαν φροντίσει να μεταφέρουν τον προσωπικό τους πλούτο σε άλλα καταπιστεύματα πριν λάβουν το χρίσμα, την ώρα που Trump αποφάσισε να ακολουθήσει την αντίθετη οδό, παραδίδοντας τις επιχειρήσεις του στους υιούς του αντί για κάποιον όμιλο που θα διαχειρίζεται τα οικογενειακά συμφέροντα.

Όπως και να έχει, ο μόνος που επωφελείται αυτή τη στιγμή είναι ο Βασιλιάς των Crypto. To παρακάτω γράφημα με την πορεία του τις τελευταίες ώρες το αποδεικνύει: 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved