Ο άντρας που πούλησε όλα του τα υπάρχοντα και άλλαξε τη ζωή του

Τελικά κατέληξε ιδιοκτήτης τροπικού νησιού και ζει το όνειρο.

Κάποιες φορές ενδεχομένως να πρέπει να ποντάρεις τα πάντα στην τύχη προκειμένου να έρθουν οι αλλαγές που επιθυμείς. Ενίοτε και τα μεγάλα όνειρα. Αυτό έκανε ο πλέον 60χρονος Ian Usher πριν από 15 χρόνια και άλλαξε κυριολεκτικά τη ζωή του.

Ο Αυστραλός από το Περθ, βίωσε πριν από 15 χρόνια μια κρίση στην εργασία του ενώ παράλληλα διένυε μία πολύ κακή σχέση που τον οδήγησε τελικά στο διαζύγιο. Αποφάσισε να πουλήσει κυριολεκτικά τα πάντα, το σπίτι του στο Περθ, το αυτοκίνητο και τη μηχανή του καθώς και ένα τζετ σκι. Για το ποσό των 227.500 ευρώ, έδωσε κυριολεκτικά τα πάντα και η αρχική του ιδέα ήταν να ταξιδέψει για να δει πράγματα.

tropicalbocos

 

Έξι χρόνια όμως μετά την κίνηση αυτή, εμφανίστηκε σε ένα ντοκιμαντέρ όπου διέμενε μόνιμα σε ένα νησί της Καραϊβικής, στο Μπόκας ντελ Τόρο, λίγο έξω από την ακτή του Παναμά. Ο Usher μαζί με τη νέα του σύντροφο είχε γίνει γεωργός, συλλέγοντας και φυτεύοντας ανανάδες, καρύδες, ζαχαρότευτλα και αμύγδαλα. Έχει αγοράσει κοτόπουλα τα οποία του προσφέρουν βιολογικά αβγά ενώ και με τους αυτόχθονες της περιοχής, ανταλλάζει αβγά με ψάρια.

Το τροπικό νησί ανήκει επίσημα στον Usher που το αγόρασε το 2011 για περίπου 30.000 ευρώ και έδωσε τέσσερα χρόνια από τη ζωή του για να το βελτιώσει. Στο ντοκιμαντέρ μάλιστα είχε εκμυστηρευτεί ότι το μόνο που του λείπει είναι, ενδεχομένως, ένα καλύτερο σήμερα WiFi, το jet ski του και μια αγγλική παμπ. Κατά τα άλλα δεν θα άλλαζε την απόφαση του για τίποτα στον κόσμο. To 2015 ωστόσο, πούλησε το νησί για ένα αξιοσέβαστο ποσό και τώρα συνεχίζει τα ταξίδια. Την τελευταία φορά, έμενε μόνιμα στην Ταϊλάνδη. 

Τα καλά πράγματα έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις αλλά κάποιες φορές πρέπει να ποντάρεις για να τα κερδίσεις, έτσι δεν είναι; Η viral είδηση της μέρας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved