Power of Love: Κανείς δεν βλέπει, αλλά όλοι ξέρουν τα πάντα

Γιατί είναι κακό να παραδεχτείς ότι βλέπεις trash tv;

«Πελετιέ», Σωτηρία, Κόρκας, Ανδριάνα και στη μέση, Κατερίνα Καραβάτου. Όλα αυτά τα ονόματα -και άλλα πολλά αποτελούν στις λέξεις κλειδιά, για το καθημερινό ριάλιτι-μόνιμο ξεκατίνιασμα που, όλος περιέργως, κανείς δεν βλέπει αλλά κάνει πάταγο στην ελληνική καθημερινότητα.

Κάπου στην Τουρκία, δύο ομάδες αποτελούμενες από άντρες και γυναίκες συνθέτουν το «ερωτικό» σκηνικό του ελληνικού Power of Love, σε ένα διαφορετικού τύπου Survivor όπου αυτός που έχει τα πιο ατσάλινα νεύρα, το ένστικτο του γόη ή γοητευτικής, αλλά και εκείνος που έχει έρθει για να περάσει πραγματικά καλά, θα φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής.

 

 

Μας νοιάζει όμως ποιος θα κερδίσει; Για  την ακρίβεια άλλη είναι η ερώτηση: Πώς γίνεται να ξέρουν όλοι τα πάντα για το παιχνίδι του SKAI αλλά -παραδόξως- κανείς δεν το βλέπει; 

Δεν χρειάζεται να εξηγήσει κανείς τι είναι αυτό που κάνει τον κόσμο να παρακολουθεί τα πάντα στο Power of Love, η απλή εξήγηση που λάβει κανείς από τους περισσότερους είναι πως «μου το βγάζει ο αλγόριθμος στο TikTok» ή «πετάγονται Reels συνεχώς στο Instagram» και πάει λέγοντας.

H Σωτηρία κάνει το Power of Love να φαίνεται ποιοτικό

Και εδώ βρίσκεται η αλήθεια. Μπορεί υπό νορμάλ συνθήκες να μην έβλεπε κανείς το Power of Love από την αρχή ή να μην το σταματούσε καν σε περίπτωση ζάπινγκ, ωστόσο, τα social media θέλοντας και μη, έχουν αναγκάσει τους χρήστες να παρακολουθήσουν αποσπάσματα, memes ή έστω σχόλια, τα οποία με κάποιο τρόπο τους τσιγκλάει το μυαλό να συμμετέχουν. Ή έστω τους ξυπνάει την περιέργεια να μάθουν τι είναι τελικά «τι μέρος του λόγους είναι αυτός ο Πελετιέ;», «μα πού έχουμε δει ξανά τον Κόρκα;», «είναι στα αλήθεια δημοσιογράφος η Ανδριάνα;», «ποιος θα κατακτήσει τελικά την καρδιά της Σωτηρίας στο φινάλε του παιχνιδιού;» ή έστω «είναι άραγε ο Δημήτρης ένας μακρινός ξάδερφος του Σεμπάστιαν Λέτο;».

 

 

Το Power of Love, εν τέλει δεν θα μάθουμε ποτέ ακριβώς αν το παρακολουθεί κανείς φανατικά ή απλά γνωρίζει για αυτό επειδή του πετάγονται αναρτήσεις στα social media. Στην τελική αν δεν άρεσε καθόλου, τότε αλγόριθμος δεν θα έπαιρνε ποτέ την πρωτοβουλία να «ρίχνει» και άλλες αναρτήσεις. 

Είτε πρόκειται για ανοιχτή παραδοχή είτε για σιωπηλή παρακολούθηση, το συγκεκριμένο ριάλιτι είναι άλλο ένα κοινωνικό φαινόμενο. Αυτό που αντικατοπτρίζει την τάση μας να είμαστε μέρος της «συζήτησης», ακόμα κι αν δεν το παραδεχόμαστε.

Όπως γινόταν κάποτε με το GNTM.



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved