ΙΝΤΙΜΕ Πέντε «χέρια» πιο τρανταχτά και από του Μουκουντί στη Λιβαδειά

«Χερούκλες» βγαλμένες από το ποδόσφαιρο αλλά και την ποπ κουλτούρα.

Δεν έχει ξεκινήσει καλά η Super League όσον αφορά τις διαιτητικές αποφάσεις -τι πρωτότυπο κιόλας- και κάθε βδομάδα βλέπουμε και από ένα εξόφθαλμο λάθος. Μα να μας πείτε, το VAR τι το έχουμε; Εμ, και εμείς αυτό αναρωτιόμαστε.

Σε αυτό το κείμενο δεν θα αναλωθούμε για το αν ήταν σωστή ή όχι η απόφαση να μην καταλογιστεί πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον Μουκουντί-στο σουτ του Όζμπολτ με το σκορ στο 0-0 στο Λεβαδειακός-AEK, αν και μάλλον το replay δικαιώνει τον διαιτητή.

 

 

Αφού λοιπόν είδαμε αυτή τη «χερούκλα» θυμηθήκαμε και άλλα «χέρια» που έχουν αφήσει δυνατό αποτύπωμα στη ζωή μας, κάποια είναι στο ποδόσφαιρο, κάποια άλλα και σε άλλους τομείς.

 

Ρομπέρτο Κάρλος, ο πρώτος διδάξας

Δεν γίνεται αλλιώς. Όταν μιλάμε για εξόφθαλμα χέρια που δεν χρεώθηκαν ως παράβαση, η αποκρουσάρα του Ρομπέρτο Κάρλος στο παιχνίδι Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός (τελικό σκορ 3-0) με το σκορ ακόμα στο 0-0 δεν ξεχνιέται όσα χρόνια και αν περάσουν.

 

 

Κύριε Γιάχο, δεν θα σας το κρατούσε «μανιάτικο»

Μετά την επέμβαση ζωής του Ρομπέρτο Κάρλος , ήρθε η σωτήρια απόκρουση που στέρησε το πρώτο κύπελλο στην ιστορία του Αστέρα Τρίπολης. Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος 2012, 1-1 το σκορ και στο 68’ ο Σανκαρέ παίρνει μόνος την κεφαλιά και τη στέλνει στη γωνία. Η μπάλα όμως με μια μικρή χείρα βοηθείας από τον Γιάννη Μανιάτη δεν καταλήγει στα δίχτυα και ο διαιτητής Γιάχος δείχνει «παίζεται». «Το έκανε πολύ έξυπνα» θα πει αργότερα ο διαιτητής σε συνέντευξή του αλλά κανείς δεν τον πιστεύει, ακόμα και σήμερα.

 

 

Η χερούκλα του Michael Jordan

Και πάμε τώρα στα… εκτός ποδοσφαίρου. Τέτοια χέρια, μόνο από τον Mr. Fantastic της Marvel έχουμε δει, που παραγγέλνει καφέ από το e-food και τους στέλνει μήνυμα ότι θα περάσει να το πάρει, τεντώνοντας απλά το χέρι από το σπίτι του. Αλλά ακόμα και σήμερα μας εξιτάρει το χέρι του Michael Jordan με το buzzer beater κάρφωμά του στο παιχνίδι του Space Jam.

 

 

«The Hand» της Marvel

Όσοι δεν έχετε δει το Defenders ή τον Daredevil του Charlie Cox, τότε δεν έχετε ιδέα περί τίνος πρόκειται. Μην μπερδεύεστε, δεν είναι τερματοφύλακες που ενώθηκαν αλλά μια συμμορία Yakuza στιλ, γεμάτο πολεμιστές την οποία ο Iron Fist είναι καταδικασμένος να πολεμάει. Και με τέτοιο όνομα -στα ελληνικά «Το Χέρι»- δεν γινόταν να μην μπει στη λίστα μας. Μπορεί και ο Μουκουντί να ανήκει σε αυτήν.

 

 

Το χρυσό χέρι του Kingslayer

Το δεξί του Jamie Lannister, τερμάτισε τη ζωή του Mad King στο Game of Thrones, δίνοντάς του το nickname μιας ζωής, το Kingslayer. Μετά από έναν κύκλο όμως, ο Jamie έπρεπε να ζει χωρίς αυτό καθώς του το έκοψαν με αποτέλεσμα να πρέπει να επιβιώσει και ύστερα να μάθει να μάχεται με το αριστερό. Σαν ένας Ράφα Ναδάλ των παραμυθιών, ο Jamie Lannister όχι μόνο μετατράπηκε σε προσωπική αδυναμία των τηλεθεατών αλλά με τη χρυσή παλάμη που μπήκε στη θέση του ακρωτηριασμένου του χεριού απέκτησε έξτρα βοήθεια στις μάχες του. Και εννοείται πως αν έπαιζε μπάλα, ούτε το VAR θα μπορούσε να τον πιάσει.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved