Έλληνα μην γκρινιάζεις για το πρόστιμο λόγω κατανάλωσης καφέ στην οδήγηση

Πριν αρχίσουμε τα «συνδικαλιστικά» ας θυμηθούμε ότι αφορά την ασφάλειά μας και ας κόψουμε την γκρίνια.

Έλληνας και καφές, μια σχέση αναλλοίωτη τόσο δυνατή που λίγα μπορούν να την ξεπεράσουν. Για αυτή τη σχέση ισχύει το «τόσο με πληγώνεις, τόσο με πορώνεις». Όσο και αν ακριβαίνει, τόσο θα τον λατρεύουμε. Η ακρίβεια ήταν σαφώς ένα από τα μεγάλα crush test στη σχέση του Έλληνα με τον καφέ, η μεγαλύτερη δοκιμασία όμως είναι τώρα που έρχεται τσουχτερό πρόστιμο για όλους εκείνους που τον έχουν για παρέα και τον απολαμβάνουν στο αυτοκίνητο.

 

 

Πλέον δεν επιτρέπεται η γουλιά στο αυτοκίνητο από τον οδηγό, παρά μόνο όταν εκείνος παρκάρει για να τον απολαύσει σαν κοινός θνητός. Έτσι τουλάχιστον αναφέρει η παράγραφος 2 του άρθρου 13 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον οποίο και τα δύο χέρια του οδηγού πρέπει να είναι απασχολημένα αποκλειστικά με τον χειρισμό του αυτοκινήτου.

Ειδάλλως και εφόσον υποπέσει κάτι μεμπτό στην αντίληψη της Τροχαίας, τότε ο παραβάτης οδηγός τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ και επιτόπου αφαίρεση της άδειας οδηγός οδηγού για τριάντα 30 ημέρες. Βαρύς και ασήκωτος ο καφές με λίγα λόγια, που μπορεί να σου κοστίσει από 2μιση ευρώ μέχρι και πενήντα φορές παραπάνω (και ένα δίπλωμα μαζί) αν δεν προσέξεις.

Η Ελλάδα στις χειρότερες χώρες για οδικά ταξίδια στον κόσμο

Μην γκρινιάζουμε όμως

Ναι, καταλαβαίνουμε πως μέσα μας λέμε «έλεος, ούτε τον καφέ μας δεν μπορούμε να απολαύσουμε», από τη στιγμή όμως που πρόκειται για θέμα ασφάλειας και όχι απλώς απόλαυσης, τότε δεν πρέπει να έχουμε κανένα παράπονο με το συγκεκριμένο μέτρο. Τουναντίον, είναι ίσως από εκείνα τα μέτρα τα οποία μπορεί να μας εκνευρίζουν, αλλά αποτελούν αιτία κινδύνου σε καθημερινή βάση.  

 

jon tyson wIHO8XEetkA unsplash

 

Όπως μας τσαντίζει που δεν πρέπει να μιλάμε στο κινητό εν ώρα οδήγησης, αλλά έχει βάση το πρόστιμο και ο λόγος που τιμωρείται από τον νόμο, έτσι είναι και η κατανάλωση καφέ ή οποιουδήποτε άλλου ροφήματος την ώρα της οδήγησης.

Τσαντίλα ναι, αλλά πάνω από όλα κατανόηση. Από τα λίγα μέτρα και πρόστιμα που βγάζουν λογική.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved