O αστροφυσικός Neil deGrasse Tyson απάντησε μια και καλή για την επίπεδη Γη

Και εδώ που τα λέμε, οι flat earthers άρχισαν να γίνονται κουραστικοί. 

Ο γνωστός αστροφυσικός Neil deGrasse Tyson, φρόντισε απαντήσει μια και καλή σε όσους θεωρούν τη Γη επίπεδη, μιας και η θεωρία συνομωσίας των flat earthers έχει γίνει πιο σπαστικό και από την πίτσα με ανανά.

Ο διάσημος τηλεοπτικός παρουσιαστής εμφανίστηκε στο κανάλι StarTalk και όταν το θέμα ήρθε στην κουβέντα, εξέφρασε την οργή του για τη θεωρία, με στόχο να την απομυθοποιήσει μια για πάντα. Η θεωρία της Επίπεδης Γης υποστηρίζει βασικά την ιδέα ότι ο κόσμος είναι ένας επίπεδος δίσκος που περιβάλλεται από πάγο. Δεν ξέρουμε αν πιστεύουν και για χελώνες που μας κουβαλούν στην πλάτη τους, αλλά μικρό το κακό.

 

 

Οι άνθρωποι που πιστεύουν στη θεωρία είναι γνωστοί ως «Flat Earthers», κάνοντας την κρίση με βάση τις αισθήσεις και τις παρατηρήσεις τους αντί να βασίζονται στην επιστήμη. Ο Tyson δεν μπορεί να πιστέψει ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν στη θεωρία, σχολιάζοντας: «Αυτό που είναι περίεργο, είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη αλλά αναγνωρίζουν ότι η Σελήνη είναι στρογγυλή, ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο ήλιος, ότι όλα είναι σφαιρικά. Στην περίπτωση της Γης όμως, είναι επίπεδη!».

Ο επιστήμονας είπε ότι τα περισσότερα παρατηρήσιμα αντικείμενα στο διάστημα είναι στρογγυλά, γιατί οι νόμοι της φυσικής και οι διαδικασίες στο διάστημα «ευνοούν τη σφαίρα». «Και αν κάτι δεν είναι σφαίρα και είναι λίγο πεπλατυσμένο, μπορείτε να ρωτήσετε τι το ισοπέδωσε και θα ανακαλύψετε ότι περιστρέφεται πολύ γρήγορα. Έτσι σχεδόν τα πάντα στο σύμπαν είναι είτε σφαίρα είτε μια ελαφριά παραμόρφωση μιας σφαίρας, εξαιτίας κάποιων άλλων πραγμάτων που συμβαίνουν σε αυτήν. Μπορούμε απλώς να δούμε πώς το σύμπαν ευνοεί τις σφαίρες».

 

turtlespace

 

Η Εταιρεία Επίπεδης Γης θεωρεί τους εαυτούς τους ως ένα σοβαρό κίνημα, καθώς ισχυρίζονται ότι ενθαρρύνουν τη διάδοση ιδεών και την ελεύθερη σκέψη. Τουλάχιστον από το 1865, αναφέρουν στον ιστότοπό τους: «Η Θεωρία της Επίπεδης Γης αναπτύχθηκε με την πάροδο των αιώνων σαν ένας περίεργος ταξιδιώτης που πεινάει για αλήθεια και πρόθυμος για ανακάλυψη. «Έχει αλλάξει από τις μαθημένες εικασίες των προγόνων μας της Αρχαιότητας σε βικτωριανούς πολυμαθείς όπως ο Δρ. Samuel Birley Rowbotham, και ευδοκιμεί ακόμη και σήμερα σε μια παγκόσμια προσπάθεια επιστημονικής βάσης».

Εμείς θα τους πούμε να μας στείλουν σέλφι από την άκρη της Γης.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved