Eurokinissi | Τατιάνα Μπόλαρη Ο κατάκοπος πυροσβέστης είναι η απόλυτη αλήθεια για τους ήρωες στα πύρινα μέτωπα

Και καλά θα κάνουμε όλοι να θυμόμαστε τι κάνουν για εμάς κάθε καλοκαίρι.

Οι φωτογραφίες από τα μέτωπα των πυρκαγιών, δεν είναι κάτι άγνωστο πλέον σε αυτή τη χώρα. Αρκεί κανείς να ψάξει στο internet για παλαιότερες πυρκαγιές στη χώρα μας, για να δει εκτάσεις και περιουσίες να καίγονται. Η πυροσβεστική υπηρεσία της χώρας, καταβάλλει κάθε χρόνο υπεράνθρωπες προσπάθειες για τα πολλαπλά μέτωπα που εμφανίζονται, με τους πυροσβέστες να βρίσκονται στο μέτωπο για ολόκληρα μερόνυχτα.

Έτσι και τώρα, από την χθεσινή Κυριακή στις 15.00, οι πυροσβέστες βρίσκονται σε πολλαπλά μέτωπα κάνοντας υπέρανθρωπες προσπάθειες να κατασβήσουν τις φλόγες- και τα υψηλά μποφόρ σίγουρα δεν βοηθούν σε αυτό. Όμως μια από τις εικόνες που κάνουν τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου, είναι αυτή του κουρασμένου πυροσβέστη που έχει απαθανατίσει η φωτογράφος Τατιάνα Μπόλαρη για λογαριασμό του πρακτορείου Eurokinissi. O κουρασμένος πυροσβέστης της φωτογραφίας, είναι άλλη μια απόδειξη για όσα πάνε στραβά με αυτή τη χώρα. Αυτή τη στιγμή, ένα σωρό δημοσιογραφικά μέσα στην τηλεόραση τους αποκαλούν ήρωες, αλλά πρέπει να θυμηθούμε και ποιοι τους στήριξαν όταν συνέβη αυτό εδώ το σκηνικό και μάλιστα όχι και τόσο μακριά στο παρελθόν.

 

 

Φυσικά. Για όσους το ξέχασαν, μετά τις μεγάλες φωτιές που συνέβησαν στην Εύβοια, η καλύτερη ανταμοιβή αυτών των ανθρώπων που κατέβηκαν σε πορεία διαμαρτυρίας, έξω από το κτίριο Πολιτικής Προστασίας. Η ανταμοιβή στους ανθρώπους που βρισκόντουσαν τότε στα μέτωπα, είναι σήμερα στα μέτωπα και θα είναι και αύριο στα μέτωπα, ήταν χημικά και νερό από ΑΥΡΑ.

Η φωτογραφία της Τατιάνας Μπόλαρη περιλαμβάνει μόλις έναν κατάκοπο άνθρωπο, αλλά είναι εκατοντάδες όσοι θα βρεθούν σήμερα και αύριο σε αυτή την κατάσταση. Γιατί στην Ελλάδα η μάχη με τις φλόγες είναι πάντα άνιση.

Να θυμούνται καλά αυτή την εικόνα όσοι σκεφτούν να τους ξαναπετάξουν οτιδήποτε στο μέλλον.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved