Κατά την Σοφία Βούλτεψη οι διακοπές στο νησί είναι απαγορευτικές για τους Έλληνες

Τελικά, μάλλον οι απαιτήσεις σου για θερινή ραστώνη σε νησί είναι παράλογες, για αυτό πήγαινε καλύτερα σε χωριό. 

 

Η Σοφία Βούλτεψη με αφορμή την ακρίβεια εν μέσω θερινής περιόδου, δήλωσε πως όσοι δεν αντέχουν οικονομικά τα νησιά μπορούν να πάνε σε χωριά ή στην ενδοχώρα.

Αρκετοί είναι οι Έλληνες που φέτος αδυνατούν να κάνουν διακοπές στα νησιά λόγω της ακρίβειας. Αυτό μάλιστα σχολίασε και η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στο OPEN. «Σίγουρα για όλο τον κόσμο οι διακοπές είναι προβληματικές για αυτό βλέπουμε και πάρα πολλά χρόνια τώρα οι συνταξιούχοι της Γερμανίας ας πούμε να έρχονται στην Ελλάδα που έχουν δύο συντάξεις, κάνουν οικονομία. (…)», είπε και τόνισε πως «δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό γιατί και οι διακοπές είναι ανθρώπινο δικαίωμα». Στη συνέχεια ανέφερε πως «οι άνθρωποι βρίσκουν διεξόδους, χωρίς να λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχει λύση. Μπορεί να πάνε στο χωριό, να πάνε στην ενδοχώρα. Στα νησιά σίγουρα υπάρχει ένα ζήτημα και πρέπει να βρεθούν περισσότερες λύσεις».

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σε σχέση με τον προηγούμενο Ιούνιο θα μπορέσεις έχει σημειωθεί μεταβολή 12% στα ξενοδοχεία, μοτέλ και πανδοχεία. Επίσης, στα πακέτα διακοπών είναι 12,7%. Αυτά τα ποσοστά από μόνα τους αρκούν για να καταλάβεις πόσα -πολλά- παραπάνω χρήματα χρειάζονται για να κλείσεις τις διακοπές σου. Σε ένα ήδη ακριβό πλαίσιο με τις αυξήσεις των σούπερ μάρκετ και των ενοικίων.

Εσύ τι έχεις κόψει από την καθημερινότητά σου λόγω της ακρίβειας;

Σε μία άλλη σουρεαλιστική αντιμετώπιση για την ακρίβεια η λύση δεν έρχεται με τις αυξήσεις σε μισθούς και μείωση της ακρίβειας; Θα ήταν «παράλογο» να πιστεύεις ότι οι λύσεις έρχονται με ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Φταίει το γεγονός ότι έχουμε ακριβά γούστα, καθώς ποιος νομίζεις ότι είσαι για να πηγαίνεις για διακοπές σε νησιά το καλοκαίρι;

Έλληνες μοιράζονται τους λόγους που θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα

 

Υπάρχουν ένα σωρό προορισμοί για να πας χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις τίποτα, για παράδειγμα θα έλεγα εγώ μπορείς να πας στο Κιλκίς που είναι και Βόρεια Ελλάδα και όσο να ‘ναι θα έχει ψυχρότερες θερμοκρασίες, μην σε καταπιεί και η ζέστη στη Λαμία. Έχει τόσα ωραία μέρη να επισκεφθείς στην Ελλάδα και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να δώσεις έναν σκασμό χρήματα, για παράδειγμα θα μπορούσες να πας στα κατά άλλα στα μαγικά Γρεβενά.

Βασικά και γιατί να φύγεις από την Αθήνα και από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι. Μπορείς να ακολουθήσεις το παράδειγμα της Σαντορίνης και να κλειστείς στο σπίτι σου ή να πηγαίνεις με πούλμαν μια φορά τον μήνα στη Λούτσα και σε άλλους ειδυλλιακές τοποθεσίες στην Αθήνα. Είναι παράλογο να εργάζεσαι καθημερινά οχτάωρο και να θέλεις το καλοκαίρι να πηγαίνεις μια εβδομάδα διακοπές. Είναι μία μαγικές λύσεις στην ακρίβεια όλα αυτά!

Πιστεύουμε ότι πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι τις απαιτήσεις σου και να σταματήσεις να είσαι παράλογος. Αρχικά, η κυρία Βούλτεψη αιτιολόγησε την κατάσταση λέγοντας ότι «Όλες οι χώρες έχουν φτωχούς, δεν υπάρχει ιδανική συνθήκη», συμπλήρωσε ακόμη η κυρία Βούλτεψη. Φυσικά και υπάρχουν φτωχοί σε όλον τον κόσμο, αλλά σε μία πρώτη ανάγνωση αυτοί δεν είναι εργαζόμενοι.

Eπίσης έχουμε και αυτό για εσένα bonus: Πέντε προορισμοί στην Ευρώπη που θα ξοδέψεις λιγότερα από ότι σε ελληνικό νησί

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved