ΙΝΤΙΜΕ Είσαι τελικά μπασκετικός «παππούς» στα 34 σου χρόνια;

Η ερώτηση που έκανε τον Βασίλη Σπανούλη να φέρει ως παράδειγμα τον "20 χρονο" Κώστα Παπανικολάου. Έχει όμως δίκιο;

 Η Εθνική Ελλάδος μπορεί να μην κατάφερε να προκριθεί στους «4» του Ολυμπιακού Τουρνουά, παρόλα αυτά το πρόσημο της συμμετοχής μας μόνο αρνητικό δεν ήταν. Ωστόσο, τα μηνύματα για το μέλλον της Εθνικής λόγω του «υψηλού» μέσου όρου ηλικίας του ρόστερ ήταν έκδηλα και οι κόουτς Σπανούλης έπρεπε να ξαναβγάλει play, αυτή τη φορά για τη συνέντευξη Τύπου.

«Δεν νομίζω ότι έχουμε τόσο προχωρημένες ηλικίες όσο άλλες ομάδες. Ο Ρούντι είναι 39 χρονών και ο Ρούντι είναι 5 χρόνια μεγαλύτερος από τον Παπανικολάου. Αυτό υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Όταν είναι κάποιος 34 ετών τον θεωρούμε παππού. Δεν είναι παππούς. Είδατε τον Παπανικολάου να είναι κουρασμένος; Εγώ τον είδα να τρέχει σαν 20χρονο παιδί, σαν τρελός...».

Η Εθνική θα είναι σύντομα εκεί που της αξίζει

 

«Παππούς» στα 34;

Από τις εποχές που παίζαμε Football Manager ίσχυε αυτός ο όρος ότι είσαι μεγάλος άμα πλησιάζεις στα 30, παρότι ήρθαν κάτι τοτέμ όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο ή ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να μας διαψεύσουν πανηγυρικά.

Ίσως κάποτε το να ήσουν 35 ετών σήμαινε ταυτόχρονα ότι η καριέρα σου τελειώνει σύντομα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η απόδοσή σου ήταν μειωμένη. Με την τεχνολογία και την εκγύμναση των παικτών πλέον να έχει εξελιχθεί σαφώς και ο μέσος όρος ηλικίας ενεργών αθλητών έχει αυξηθεί, ενώ κάποιοι γίνονται ακόμα καλύτεροι όσο μεγαλώνουν.

Θα μας πείτε LeBron James και Steph Curry είναι ειδικές περιπτώσεις, ωστόσο, βλέποντας περιπτώσεις παικτών όπως ο Σλούκας και ο Παπανικολάου -καλή ώρα- να παίζουν με απίστευτη ενέργεια έχοντας την εμπειρία και το πώς να διαχειριστούν το κορμί τους ή τον Μάικ Τζέιμς που στα 34 του έγινε MVP της Euroleague, μάλλον η ηλικία δεν είναι μειονέκτημα αλλά ένα τεράστιο ατού.

 

Ο Mike James πιστεύει ότι θα «σκότωνε» τον Σπανούλη σε 1on1.

Σαφώς και ένας 35άρης ή αλλιώς ένας μπασκετικός «παππούς» δεν έχει όσα χρόνια έχει μπροστά του ένας 25χρονος, ωστόσο, εν έτει 2024 μάλλον η προχωρημένη (μπασκετικά) ηλικία, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Να τον σέβεστε τον 35αρη.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved