Assosiated Press Το νέο «House of Cards» δεν είχε χώρο για τον Joe Biden

Ήταν ένα Goodbye-den που ήτανε να γίνει. Τι συμβαίνει από εδώ και πέρα όμως;

Και τελικώς ο κύβος ερρίφθη. Ο Joe Biden το αποφάσισε και ύστερα από ανακοίνωσή του, αποσύρεται από τη διεκδίκηση της επανεκλογής του, ως Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Κάθε στιγμή του Τζο Μπάιντεν μύριζε «αυτογκόλ»

 

Μια εξέλιξη φυσιολογική, θα έλεγε κανείς, αν σκεφτεί ειδικά πως όσο περνούσαν οι μέρες έχανε όλο και περισσότερους συμμάχους, είτε από την πλευρά της οικονομικής ενίσχυσης της καμπάνιας του, είτε από τις δηλώσεις αρκετών ανθρώπων εντός του κόμματος των Δημοκρατικών.

 

 

Ειδικά εκείνο το καταστροφικό 1ο debate κόντρα στον Donald Trump ουσιαστικά απέδειξε ότι ο Joe Biden δεν θα μπορούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του αμερικανικού λαού, αλλά και του ίδιου του κόμματός του.

Η απόπειρα δολοφονίας κατά του Trump ενδεχομένως να «τελείωσε» μια και καλή τις ελπίδες του Biden.

Μετά και από τα τελευταία γεγονότα, ο Biden όχι μόνο αποσύρθηκε αλλά στήριξε δημόσια την Kamala Harris ως υποψήφια των Δημοκρατικών για πρόεδρο της χώρας στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, και πλέον όλοι αναμένουμε αν το μπρα ντε φερ για τη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ θα είναι μεταξύ Trump και της μέχρι πρότινος Αντιπροέδρου, ή θα υπάρξει άλλος υποψήφιος.

Ο Donald Trump, στην αντίπερα όχθη των Ρεπουμπλικάνων δηλώνει σίγουρος ότι θα κερδίσει πιο εύκολα τις εκλογές με αντίπαλο την Kamala Harris σε σύγκριση με τον Biden, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι -όπως και ο μεγιστάνας που ετοιμάζεται να διεκδικήσει την δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο- που στέκονται στο γεγονός ότι αφού δεν μπορεί να διεκδικήσει δεύτερη θητεία, πρέπει να αποσυρθεί και από τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

 

«Δεν ήταν ικανός να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος και σίγουρα δεν είναι ικανός να υπηρετήσει - και δεν ήταν ποτέ», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Τραμπ, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον, αναφέροντας πως  «Αν ο Biden δεν είναι ικανός να διεκδικήσει την προεδρία, δεν είναι ικανός να υπηρετήσει ως πρόεδρος. Πρέπει να παραιτηθεί αμέσως».

Ο Hulk Hogan έσκισε μπλούζα για χάρη της Trump-a-mania

Μπορεί το Goodbye-den να «σώσει» τους Δημοκρατικούς;

Αυτή τη στιγμή τα ερωτήματα είναι πολλά γύρω από τις αμερικανικές εκλογές και ειδικά από την πλευρά των Δημοκρατικών, όπως το γιατί έπρεπε να φτάσουμε λίγους μήνες μέχρι τις εκλογές για να παραιτηθεί ο Biden, ειδικά από τη στιγμή που ήταν φανερό το πρόβλημα υγείας του.

Στο House of Cards του Λευκού Οίκου αρχίζει ένας νέος, πιο σφιχτός και αρκετά επίπονος κύκλος, με νέους ορίζοντες και αρκετά ερωτηματικά. Ενδεχομένως η επιλογή Kamala Harris να ήταν η τελευταία ζαριά στην προσπάθεια των Δημοκρατικών να κρατήσουν το Χρίσμα, ωστόσο, το τεστ απέναντι στον «άρχοντα» των mind games, Donald Trump δεν θα είναι εύκολη παρτίδα.

Και όσο να ‘ναι, ο μεγιστάνας και πρώην Πλανητάρχης έχει αυτή τη στιγμή ένα τεράστιο προβάδισμα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved