ΙΝΤΙΜΕ Ο Βαγγέλης Ιωάννου θα βγάλει την τελική 12άδα της Εθνικής Ελλάδος

Και εννοείται μόνο όσοι «ξυπνούν» την όρεξή του για ψευδώνυμα έχουν ελπίδα για το Παρίσι.

Ας είμαστε ειλικρινείς, εφόσον προκριθεί η Εθνική Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οριακά τα ¾ της σύνθεσής της θα αλλάξουν. Δεν έχει να κάνει βεβαίως με τα θέλω του Βασίλη Σπανούλη, ούτε ότι επιστρέφουν κάποιοι παίκτες από τραυματισμό, αλλά με τις ορέξεις του Βαγγέλη Ιωάννου.

Και αν έπρεπε να διαλέξουμε ανάμεσα σε Ιωάννου και Χατζηγεωργίου;

 

Ο γνωστός speaker της ΕΡΤ για ένα ακόμα μεγάλο τουρνουά ή αγώνα της Εθνικής Ελλάδος, φροντίζει να κάνει τα παιχνίδια πιο «ζωντανά» με τις εμπνεύσεις του, αναγκάζοντάς μας είτε να γελάσουμε, είτε να φέρουμε το χέρι «παστέλι» στο κούτελό μας από την απόγνωση. Και εκεί που λέγαμε ότι το αποτέλεσμα της πιο άστοχης δήλωσης στην ιστορία του αθλήματος, ότι «το μακρινό ριμπάουντ είναι το πιο πολυτιμότερο πράγμα στο σύγχρονο μπάσκετ», θα τον καθαιρέσει στην υπόληψή μας, εκείνος όχι μόνο δεν κάνει πίσω, αλλά ετοιμάζεται για σούπερ αναβάθμιση.

 

 

Μα θα διαλέξει εκείνος την αποστολή της Εθνικής

Μέχρι στιγμής περιέγραψε δύο παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδος στο Προολυμπιακό Τουρνουά κόντρα σε Δομινικανή Δημοκρατία και Σλοβενία, και η άτιμη η παραγωγή της ΕΡΤ του «κάρφωσε» στο πλάι τους δύο τύπους που του ταιριάζουν λιγότερο από όλους. Στην πρεμιέρα τον Κώστα Τσαρτσαρή και στον ημιτελικό τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη με τον Έλληνα speaker να μην μπορεί να ξεδιπλώσει ελεύθερα το πνεύμα που τον διακρίνει.

Μοναδική του «σημαδούρα» μέσα στην τρικυμία της βαρεμάρας του, η ακόρεστη όρεξή του για περιγραφή γεμάτη «βαφτίσια» στους Έλληνες παίκτες. Οι κλασικοί-αγαπημένοι ήταν όλοι εκεί: Big Papa (Παπαγιάννης), Νικ «The Quick» Καλάθης, «η Κόμπρα του ελληνικού μπάσκετ» Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο «Ποιος; Ποιος; Ο Σπανούλης ο Θεός» στον πάγκο, αλλά και το new entry Βασίλης Πισ-Τολιόπουλος. Είναι όμως αρκετοί; Σίγουρα όχι.

Μην σας ξεγελάει που χαίρεται για την Επίσημη Αγαπημένη σε κάθε καλάθι ή επιτυχημένη άμυνα, ο Βαγγέλης Ιωάννου θέλει περισσότερες επιλογές και ευκαιρίες για ψευδώνυμα προκειμένου να είναι μονίμως ο τζεντάι των nicknames που μας έχει συνηθίσει. Ενδεχομένως, να είναι ο μόνος που προτιμάει τον Θανάση Αντετοκούνμπο από τον Γιάννη στην ομάδα, καθώς άλλο είναι να λέει το Greek Freak (που το έχει βγάλει εκείνος κιόλας) και άλλο «The Elevator» Αντετοκούνμπο του οποίου έχει τα δικαιώματα. Και αν με τον Παπανικολάου δεν κατάφερε να βρει κάτι άλλο πέρα από το «ο αρχηγός», ο Βαγγέλης Ιωάννου σε κατάσταση πλήρους απόγνωσης βάφτισε ένα κόψιμό του προς το καλάθι ως «το περίφημο Papanikolaou Cut».

 

 

Επομένως μην σας φανεί περίεργο να «κοπούν» οι Μήτογλου, Χαραλαμπόπουλος και τα δύο αδέρφια Αντετοκούνμπο, για να πάρουν τη θέση τους, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με την «περίφημη Tyler Time», ο Μάντζαρης «ο Εξολοθρευτής» και να αρχίσουν τα παρακάλια στους τραυματίες Θανάση «Elevator» Αντετοκούνμπο και «Σλούκι Λουκ» να το ξανασκεφτούν, ή τον Γιάννη Μπουρούση «Γνωστός και ως Μπουρουσάγκα» να ξαναρχίσει το μπάσκετ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Σύντομα θα ξέρουμε. Αν όμως η αποστολή της Εθνικής έχει τέτοια σύνθεση, ξέρετε καλά ποιος θα βρίσκεται από πίσω. 

*Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν χιούμορ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved