Κάθε στιγμή του Τζο Μπάιντεν μυρίζει «αυτογκόλ»

Δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένος ο Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα για την Προεδρία των ΗΠΑ.

Ποιος να το περίμενε ότι η μάχη για το χρίσμα του Πλανητάρχη θα έπαιρνε τόσο κωμική τροπή. Είναι ίσως η πρώτη φορά στα χρονικά που για το «κατάκτηση» του Oval Office, η πλευρά του Ντόναλντ Τραμπ μπορεί και να κερδίσει χωρίς καν να κάνει ούτε μία δήλωση, ούτε και να πει μια γνώμη. Δεν έχει να κάνει με την προσωπικότητά του ή τις απόψεις του, αλλά λόγω του μόνιμου «αυτογκόλ» της πλευράς των Δημοκρατικών που έχει ονοματεπώνυμο:  Τζο Μπάιντεν.

 

 

Σαφώς και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι παίζεται στο παρασκήνιο εντός του Δημοκρατικού Κόμματος ή τι γνώμη έχουν πραγματικά οι κοντινοί του Μπάιντεν, όπως η Νάνσι Πελόζι, η Καμάλα Χάρις ή ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, για την υποψηφιότητα Μπάιντεν και την επιμονή του να κατέβει στις εκλογές των ΗΠΑ παρά το γεγονός ότι δεν δείχνει να είναι ιατρικά κλινήρης. Ο 81χρονος δείχνει να θέλει αλλά να μην μπορεί να ανταγωνιστεί τον πολιτικό αντίπαλό του, όχι απαραίτητα για τις απόψεις και τις πράξεις, αλλά γιατί βρίσκεται μονίμως εκτός τόπου και χρόνου.

 

 

Εδώ που τα λέμε δεν χρειαζόταν το ντιμπέιτ για να πυροδοτήσει την άποψη ότι ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι καλά στην υγεία του, καθώς χάσαμε το μέτρημα από τα bloopers κατά τη διάρκεια της θητείας του, από τα δημόσια σαρδάμ του που ήταν πιο συχνά από ολοκληρωμένες εκφράσεις του, ενώ υπήρχαν και στιγμές που δεν μπορούσε καν να σταθεί όρθιος. Η απογοητευτική επίδοσή του στο ντιμπέιτ και κυρίως η επιμονή του στην άποψη ότι τα πήγε καλύτερα από τον αντίπαλό του, είναι τα στοιχεία εκείνα που τον κρίνουν ακατάλληλο να κυβερνήσει αφαιρώντας συνεχώς ψήφους και εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

Όταν ο Μπάιντεν δεν ήξερε πόσες Πολιτείες έχουν οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos αποδεικνύεται ότι περίπου ένας στους τρεις Δημοκρατικούς ψηφοφόρους έχουν χάσει την πίστη τους στον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ και επιθυμεί την αντικατάστασή του πριν φτάσουμε στις κάλπες.

 

 

Μπορεί όμως αυτό να σώσει την κατάσταση;

Οι πιέσεις προς το πρόσωπό του Μπάιντεν για απόσυρση της υποψηφιότητας του είναι πολλές, αρκετοί υποστηρικτές του πλέον εναντιώνονται στην επιμονή του απειλώντας μάλιστα και με απόσυρση της οικονομικής τους υποστήριξης (βλ. Άμπιγκεϊλ Ντίσνεϊ) ενώ σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, το γεγονός ότι ο Τραμπ έχει πάρει κεφάλι στις λεγόμενες «κρίσιμες πολιτείες» είναι δεδομένο ότι προσθέτει νευρικότητα στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Η Wall Street Journal, αναφέρει ότι ο Τραμπ προηγείται με 2 έως 8 ποσοστιαίες μονάδες σε Πενσιλβάνια, Μίσιγκαν, Αριζόνα, Τζόρτζια, Νεβάδα και Βόρεια Καρολάινα.

 

 

Μπορεί να σωθεί η κατάσταση για τους Δημοκρατικούς; Αν ισχύουν τα στοιχεία που προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις ότι οι ψηφοφόροι ανησυχούν πάνω από όλα για την υγεία του νυν προέδρου των ΗΠΑ, τότε γίνεται σαφές ότι όσο συνεχίζει στο κεφάλι του κόμματος ή έστω αποφεύγει να κάνει εξετάσεις -ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι τελευταία φορά έκανε στο τσεκ απ του Φεβρουαρίου – τότε ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να απολαμβάνει την πιο χαλαρή πολιτική καμπάνια της ζωής του.

Ο Joe Biden νομίζει ότι πήγε καλά αλλά οδεύει προς Goodbye-den

 

Όταν έχεις έναν αντίπαλο που βάζει μονίμως αυτογκόλ, απλώς πρέπει να υπάρχεις στο -πολιτικό- γήπεδο για να κερδίσεις. Ακόμα και αν δεν χρειαστεί να κάνεις ή να πεις απολύτως τίποτα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved