Pexels Διαρρήκτης μοιράζεται τα λάθη που κάνουμε και μας κλέβουν

Και ειδικά όταν βρισκόμαστε σε διακοπές.

Πρώην διαρρήκτης που χρησιμοποιεί τις γνώσεις για καλό αντί για το παράνομο κέρδος, προειδοποίησε τους ανθρώπους να μην πέσουν σε κοινές παγίδες σχετικά με την ασφάλεια του σπιτιού τους το καλοκαίρι.

Η Jenny Radcliffe αναφέρει ότι είναι «γνωστή και ως επαγγελματίας διαρρήκτης» πράγμα που σε κάνει να απορείς γενικότερα για την φύση της δουλειάς της, μιας και η Jenny ξεκίνησε τις ληστείες σε σπίτι και αυτοκίνητα την δεκαετία του ‘80. Όμως ξέρουμε καλά πως, ακόμα και αν έχουν αφήσει αυτή τη ζωή πίσω τους, ειδικά αυτοί οι άνθρωποι έχουν μυστικά να μοιραστούν.  

 

 

Ποιο είναι λοιπόν το λάθος που κάνουμε ειδικά τα καλοκαίρια;

Εάν κατακλύζεις τις σελίδες σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στιγμιότυπα για το τι κάνεις κάθε μέρα, τα υπάρχοντά σου και το σπίτι σου, ουσιαστικά δίνεις στους κλέφτες το καθημερινό σου δρομολόγιο και τις συνήθειες σου. Κάτι που μπορεί να τους βοηθήσει να βρουν πότε να δράσουν.  Για παράδειγμα, αν δημοσιεύετε φωτογραφίες από την εβδομαδιαία συνάντηση με τους φίλους σου ή ίσως τα εντυπωσιακά δώρα στα γενέθλια, προφανώς και τους δίνεις κίνητρα.

ennyburglar

«Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι η διαδικτυακή τους ζωή είναι συνδεδεμένη με τη φυσική τους περιουσία. Κάθε φορά που πηγαίνουμε διακοπές, δημοσιεύουμε σχετικά με αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν θα είχες ποτέ μια ταμπέλα στην εξώπορτά σου που να λέει "αυτό το σπίτι είναι ακατοίκητο", αλλά το κάνουμε τελικά από μόνοι μας ψηφιακά» αναφέρει η Jenny.

Δεν είναι λοιπόν και τόσο τρελό πως, αν σε έχουν βάλει στο μάτι, τους κάνεις την ζωή ευκολότερη αν ανεβάσεις φωτογραφίες από την Κύπρο. Τέλος αναφέρει επιγραμματικά τα συχνά λάθη που κάνουμε σαν ιδιοκτήτες το καλοκαίρι.

Δεν προστατεύουμε το σύστημα CCTV και δεν παρακολουθούμε τις κάμερες
Αφήνουμε εργαλεία σε προσβάσιμες περιοχές – π.χ. ξεκλείδωτο γκαράζ
Να εμπιστευτευτούμε γείτονα ή φίλο μας με εφεδρικό κλειδί
Ξεχνάμε τα απλά αποτρεπτικά μέσα – π.χ. φώτα με χρονόμετρο ώστε να φαίνεται πως κάποιος είναι σπίτι

Διακοπές με προσοχή λοιπόν.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved