Ο Joe Biden νομίζει ότι πήγε καλά αλλά οδεύει προς Goodbye-den

Ένα ντιμπέιτ που πιστοποίησε αυτό που φοβόντουσαν οι Δημοκρατικοί: ότι ο Biden μάλλον το χάνει.

Οι Αμερικανικές εκλογές θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι οι πιο σημαντικές παγκοσμίως αφού δεν αναδεικνύουν απλώς έναν Πρόεδρο αλλά κοτζάμ «Πλανητάρχη», από την άλλη όμως κάθε φορά αποκτά όλο και περισσότερο μια lifestyle εκδοχή, που την απομακρύνει από την σημαντικότητά της.

Ίσως για αυτό και τα ντιμπέιτ των εκλογών στις ΗΠΑ έχουν τόσο μεγάλη απήχηση στους Αμερικανούς πολίτες, με μια μεγάλη μερίδα εξ αυτών να τα βλέπει σαν διασκέδαση. Και ίσως και να είναι, ειδικά από τη στιγμή που στη μία πλευρά βρίσκεται ο απόλυτος showman, Donald Trump. Το θέμα όμως δεν είναι η πλευρά Trump, αλλά η ελλιπής εικόνα της απέναντι πλευράς των Δημοκρατικών, αυτής του σημερινού Προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden.

Στις προηγούμενες εκλογές μάλλον έχασε ο Trump και δεν κέρδισε ο Biden.

Σε μια διαδικασία που ουσιαστικά δεν χρειαζόταν να κάνει το κάτι το παραπάνω, ο Trump είδε τον Biden να βάζει το ένα «αυτογκόλ» μετά το άλλο και παρά τα όσα δήλωσε ο ίδιος αλλά και η αντιπρόεδρος Κamala Harris, ότι «πήγε καλά το ντιμπέιτ» για τον ίδιο και την παράταξή του.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν μπόρεσε να καταστήσεις σαφές το όραμά του και τις πρωτοβουλίες για τη υγεία, μίλησε… στον εαυτό του χωρίς καν να έχει ερωτηθεί για την αδυναμία της κυβέρνησής του στο θέμα του Αφγανιστάν, ενώ το αποκορύφωμα ήταν που μπέρδευε συχνά τα millions με τα billions -σ.σ. εκατομμύρια και δισεκατομμύρια.

 

 

Όταν μάλιστα κόλλησε μιλώντας για την υγεία, ο Trump που είναι «μανούλα» σε αυτά, επενέβη λέγοντας «ειλικρινά δεν ξέρω τι είπε στο τέλος αυτής της πρότασης. Νομίζω ότι ούτε ο ίδιος ξέρει» κερδίζοντας χειροκρότημα και γέλια από τη μία, απόγνωση και απογοήτευση προς την αντίθετη πλευρά.

«Δεν υπάρχει τρόπος να το γυρίσουμε αυτό. Η επίδοσή του τον βγάζει από την κούρσα», δήλωσε σημαντικός δωρητής του κόμματος των Δημοκρατικών μετά το ντιμπέιτ, ενώ πολλοί ακόμα δήλωσαν επανειλημμένα την ίδια λέξη: απόγνωση.

Οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι δύο άντρες κοντράρονται ώμο με ώμο, αλλά ο λόγος δεν είναι η δημοφιλία τους αλλά το ακριβώς αντίθετο, καθώς γύρω στο 1/5 των ψηφοφόρων δηλώνει αναποφάσιστο.

Όπως και να έχει πάντως, το πρώτο ντιμπέιτ ανήκει στο παρελθόν και παρότι δεν είχαμε τα γνωστά show και τις ατάκες, έδειξε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας ηττημένος και αυτός είναι ξεκάθαρα ο Biden, ή Bye-Den όπως γράφουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Και όσο και να προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, η αλήθεια είναι μία: ότι σίγουρα δεν τα πήγε καλά στο πρώτο ντιμπέιτ.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved